L’Ajuntament de Pego no ha demanat adherir-se als dos últims plans de pagament a proveïdors

Està previst que hui divendres el Consell de Ministres aprove un préstec de 13.000 milions d’euros per a pagar a proveïdors de 10 comunitats autònomes i milers d’ajuntaments. Pego no serà un d’eixos ajuntaments. El municipi només es va adherir al primer pla de proveïdors del Govern. Hui el Consell de Ministres aprova un préstec de 13.000 milions d’euros per a pagar a proveïdors de 10 comunitats autònomes i milers d’ajuntaments que no han pogut fer-ho per si mateix. Davant la notícia Ràdio Pego ha volgut saber si l’Ajuntament de Pego era un d’eixos ajuntaments. La resposta és que no. El consistori pegolí només s’ha adherit al primer pla de pagament a proveïdors que va posar a disposició de les entitats locals el Govern d’Espanya.

Amb aquell primer pla de pagament a proveïdors l’Ajuntament de Pego va refinançar 3.720.752’32 euros. D’eixa quantitat, més de dos milions de deute es van destinar a pagar a dos grans empreses, FCC i Iberdrola. Aquella operació de crèdit es va signar el 21 de maig de 2012.

El préstec del Pla de pagament a proveïdors té un termini de 10 anys d’amortització, amb dos anys de carència. Des del Ministeri d’Hisenda va estimar que el cost de l’interès rondarà el 5’9%.

Des de la regidoria d’Hisenda expliquen que l’Ajuntament de Pego no ha necessitat adherir-se als dos últims plans de proveïdors perquè no hi ha factures d’exercicis anteriors pendents de pagament. A més, també apunten que el consistori continua esforçant-se per escurçar (retallar) els dies de pagament. Actualment s’estan liquidant les factures del mes de juliol, el que indica que l’Ajuntament de Pego està pagant als seus proveïdors en al voltant de 90 dies. Des d’Hisenda són conscients que encara queda camí per a arribar a pagar en 30 dies, però destaquen el treball que s’està fent en el consistori per a arribar a eixe objectiu.
628 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!