L’Ajuntament de Pego millora el pagament per les baixes laborals

Equipara el que cobraran els treballadors de l’administració local als treballadors de la Generalitat Valenciana. S’aprova per unanimitat. Els tres primers dies cobraran el 50%. Del quart al vinté cobraran el 75% i del vint-i-uné fins a 12 mesos cobraran el 100%.
El RD 20/2012 ha canviat els pagaments en situacions d’Incapacitat laboral temporal i l’Ajuntament de Pego devia fixar els percentatges que fixava per a les persones que hagen d’agafar una baixa laboral. Explicava l’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, que actualment el personal de l’administració els 3 primers dies no cobra res, del quart al vinté cobra el 60% i que del vint-i-uné fins als 12 mesos de baixa cobra el 75%. Fins ara l’ajuntament era qui pagava el 100% d’eixes baixes els tres primers mesos, una circumstància que també canvia el RD 20/2012.

Amb l’aprovació de dijous passat estos pagaments milloren per als treballadors de l’Ajuntament de Pego. L’equip de govern, després de passar per Mesa de Negociació amb els sindicats, va proposar que els 3 primers dies es cobre el 50%, del quart al vinté el 75% i del vint-i-uné fins als 12 mesos cobren el 100%.

Apuntava Carmelo Ortolà que “creiem que és una proposta amb la que estem equiparant a tots els treballadors del sector públic, en este cas de la Generalitat Valenciana”. Aclaria Ortolà que no suposarà una despesa per a l’ajuntament. Només podria repercutir si hi hagueren baixes molt llargues”.

La portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, va recordar que ja “a la Mesa de Negociació va haver prou acord”. Incidia en “l’extrapolació fidel del que ha fet la Generalitat”. Afirmava que “no és una mala proposta”, tot i que puntualitzava del Ruste que “sempre hi ha possibilitats de millora”. Asseverava que amb esta proposta el que es reforça és que “si una persona té la mala fortuna de tindre un procés llarg de malaltia,[…] no tinga, a partir dels tres mesos de baixa, una minva en els ingressos i això és important”.

El PSPV també recolzava la proposta. Enrique Moll posava l’accent en el fet que l’ajuntament no va a ser menys en aplicar els percentatges que la resta d’administracions. També el PP recolzava l’acord.

El punt s’aprova per unanimitat.
439 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!