L’Ajuntament de Pego immobilitzat els diners de l’extra de Nadal

El plenari es convocava a requeriment de la Subdelegació de Govern i s’havia d’aprovar abans del 31 de desembre de 2012. L’Ajuntament de Pego tenia damunt la taula la declarar la “no disponibilitat amb la finalitat d’immobilitzar, el present exercici, els crèdits previstos per al pagament de la paga extra del mes de desembre de 2012 i de la paga addicional de complement específic o pagues addicionals equivalents d’eixe mes”.
Dijous, 27 de desembre, l’Ajuntament de Pego celebrava, a les 17.30 hores, una sessió plenària extraordinària per a aprovar la “proposta relativa a la declaració de no disponibilitat amb la finalitat d’immobilitzar, el present exercici, els crèdits previstos per al pagament de la paga extra del mes de desembre de 2012 i de la paga addicional de complement específic o pagues addicionals equivalents d’eixe mes”. El 14 de desembre entra a l’Ajuntament de Pego una ordre de la subdelegació de Govern reiterant la certificació, per part del consistori, la no disponibilitat dels fons per a fer front a les pagues extres. L’alcade de Pego, Carmelo Ortolà, definia el tema a tractar com a “contradictori” i “un poc espinós” perquè es refereix a la paga extra de Nadal que enguany no cobran els treballadors de l’administració pública.

Explicava Carmelo Ortolà que, “després de l’acord que vam prendre el 4 d’octubre, s’han rebut diversos escrits demanant una certificació explícita de no disponibilitat d’eixos diners”, que ha de fer intervenció i en la que s’havia d’involucrar tant intervenció com secretaria, tot i que el plenari ho havia de ratificar.

Des del Bloc-Compromís, Àngel Sendra, es posicionava en contra del document. Com a funcionari Sendra no ho trobava bé “perquè és un dret que hem guanyat tots els treballadors”. També apuntava que “el formulisme, com és un acord administratiu del Govern, oposar-nos a açò, és pegar-li voltes a l’administració, i després, es guanye o es perda, s’ha de tornar o llevar els diners”. Per això, el Bloc-Compromís no anaven a posar traves, tot i que reiteraven que estan “en contra d’un dret que tenim guanyat tots els treballadors”.

Des del PSPV, Enrique Moll, apuntava a que es tracta més d’una qüestió jurídica que d’una qüestió del plenari. El portaveu socialista també manifestava el seu posicionament en contra “de que s’haja suprimit la paga extra”. A més, creuen des del PSPV que “si que s’ha devengat un dret de juny i part de juliol”. Assenyalava Enrique Moll que el que anaven a votar era per obligació.

El PP argumentava que “no és un tema de debat és més una qüestió tècnica”. Apuntava Maite Ferrándiz que “ningú està d’acord en què se li lleven uns drets consolidats”. En el cas concret que està damunt la taula, com és un manament d’un òrgan supramunicipal, apuntava Ferrándiz “hem d’assumir la nostra responsabilitat”.

Finalment, l’alcalde de Pego, reiterava eixe sentiment de contradicció de la corporació municipal al que se li imposa una condició legal.
580 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!