L’Ajuntament de Pego i Ecovidrio impulsen el reciclat d’envasos de vidre

● Es realitzaran enquestes a tots els locals per a detectar les seues necessitats i es facilitarà el material necessari per a millorar el reciclat d’envasos de vidre
● Només el sector de la restauració i l’hostaleria consumeix el 48% dels envasos de vidre que es generen
● Els habitants de Pego van reciclar una mitjana de 20,5 kg de vidre per habitant durant 2014, superior a la mitjana nacional -14,8 kg/hab
L’Ajuntament de Pego i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, engeguen una campanya per a fomentar la recollida i reciclat dels residus d’envasos de vidre en els establiments hostelers del municipi.

La iniciativa comença aquesta mateixa setmana amb una primera fase en la qual diversos responsables de Ecovidrio visitaran tots els locals hostelers i de restauració del municipi per a detectar, mitjançant la realització d’enquestes, les necessitats d’aquest col·lectiu i informar de la campanya.

D’aquesta forma, els locals participants que ho sol·liciten rebran un poal amb sistema “ale-hop” per al reciclat de vidre. Aquests poals faciliten el transport i buidatge de residus d’envasos de vidre dels establiments hostelers al contenidor més proper.
Reciclat en el sector de l’hostaleria i la restauració
El 48% dels residus d’envasos de vidre es consumeixen en el sector de l’hostaleria i la restauració. Per aquest motiu, és fonamental incrementar els quilos d’envasos de vidre recuperats en aquest canal.

Dades de reciclat de vidre a Pego
Segons les últimes dades disponibles de 2014, els ciutadans de Pego van reciclar un total de 207.860 quilos d’envasos de vidre. Cada habitant va reciclar una mitjana de 20,5 kg de vidre per habitant. Aquesta xifra supera la taxa nacional, que se situa en 14,8 Kg/hab.

La iniciativa contribuirà a l’augment de la taxa de contenirització del municipi. En aquest sentit, Pego compta en l’actualitat amb 60 contenidors instal·lats en els seus carrers, l’equivalent a una mitjana de 169 habitants per contenidor.

Beneficis per al medi ambient
Ecovidrio garanteix que el 100% del vidre que es recupera en els contenidors és reciclat per a fabricar nous envasos de vidre aconseguint nombrosos beneficis per al medi ambient i la societat.

Amb un gest tan senzill com el de separar les botelles, botellins, pots i flascons usats per a dipositar-los després en els contenidors, es redueix el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres i es disminueixen els abocadors i la contaminació de l’aire.


Els contenidors de vidre situats en els carrers serveixen per a arreplegar únicament els envasos de vidre: botelles, botellins, pots i flascons que es consumeixen en les llars i en el sector de l’hostaleria, la restauració i el “catering”. Hi ha altres materials com la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, cristalls de finestres, etc.), que en tenir una composició diferent a la del vidre dels envasos, han de ser dipositats en els punts nets dels pobles i ciutats.


Què és Ecovidrio?
Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya. S’encarrega de gestionar la recollida selectiva d’envasos de vidre mitjançant la instal·lació de contenidors per a facilitar la col·laboració ciutadana i garantir el seu reciclat. A més, realitza campanyes de sensibilització ciutadana i promou la prevenció estimulant la reducció del volum dels residus que es generen.

639 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!