L’Ajuntament de Pego fumiga contra les panderoles

Es tracta d’una de les tres desinsectacions que es recomanen fer en un any, segons explicava la regidora de Medi Ambient a Ràdio Pego, per tal d’evitar que les panderoles es facen resistent al tractament aplicat. Els dies posteriors a la fumigació el més habitual serà veure més panderoles de les habituals perquè estes fugen dels llocs desinsectats.
Hui dimarts 28 de juliol, l’empresa Ambiser, Serveis ambientals integrats, contractada per l’Ajuntament de Pego per a desinsectar, està duent a terme (des de les 6 del matí) el tractament de desinsectació de la panderola més comú en estos moments, l’americana o voladora (Periplaneta Americana). Això significa que, des de hui i en uns dies, es podrien veure més panderoles de les habituals perquè estes fugen dels espais on estan per buscar aire fresc després d’injectat el tractament, com explicava el passat 8 de juliol a ‘Castells d’arena’ de Ràdio Pego, la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà.
Explicava Castellà que els experts recomanen fer tres fumigacions a l’any per tal d’evitar que les panderoles es facen resistent al tractament aplicat. El tractament que aplica Ambiser és sense productes químics. Es tracta del sistema Thermicide. Este funciona amb una pistola que projecta un xorro calent de diòxid de carboni acompanyat d’aire que manté el CO² calent. Això produïx una atmosfera amb poc oxigen al voltant de l’insecte que provoca que este òbriga els «aspiràculs» que connecten l’exterior amb el sistema branquial intern. L’insecte és incapaç de defensar-se de la calor i, en conseqüència, mor ràpidament pel xoc tèrmic.La regidora de Medi Ambient també deixava clar que, des de l’empresa, asseguren que el nombre d’exemplar de panderoles que hi viuen als claveguerams de Pego «és normal», el que implica que no es pot considerar que Pego estiga patint una plaga de panderoles.
El contracte amb l’actual empresa que s’encarrega de la desinsectació, desratització i altres controls de plagues urbanes ha expirat i s’estan estudiant els serveis que oferixen diferents empreses per decidir l’adjudicació del següent període.
1939 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!