L’Ajuntament de Pego es concentra per a dir no a la reforma de l’administració local

La Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local es troba en tràmit parlamentari. Segons els sindicats i molts partits polítics, la reforma de l’administració local impulsada per l’actual Govern, pretén desmantellar els serveis municipals. A Pego, ahir a les 12 la majoria de personal municipal es va concentrar davant l’ajuntament sota el lema ‘El 12 del 12 a les 12, defensa el teu Ajuntament. Contra la Reforma Local’.
Ahir hi havia convocades concentracions a les 12 del migdia a la porta dels ajuntaments de tot el territori valencià per a protestar per la intenció del Govern central de “desmantellar els serveis municipals”, segons els sindicats convocants. A Pego, la concentració va ser recolzada per totes les forces polítiques del municipi, excepte el PP.
A la concentració va acudir una gran majoria dels treballadors i treballadores dels serveis municipals per a dir no a la futura Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’administració local perquè, com apunta el manifest que va llegir l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el projecte de llei “suposa un atac a l’autonomia local i un càstig a la ciutadania que es veurà privada de serveis com: l’assistència a dones víctimes de violència de gènere, les ajudes a domicili i suport a la família, serveis de prevenció i inserció social, la desaparició de les oficines d’informació als consumidors o els serveis d’orientació laboral i formació per a l’ocupació, així com la promoció econòmica, cultural, els programes d’infància, de joventut, de la dona, de la tercera edat, immigració, participació ciutadana, guarderies infantils, conservatoris de música, escoles d’adults i programes en l’àmbit educatiu, així com la més que probable privatització de la seguretat en espais públics i l’ordenació del trànsit. En definitiva, la reforma pretesa pel Govern opta per destruir els serveis, retallar la democràcia i posar en perill la convivència i benestar dels ciutadans i les ciutadanes”.

El manifest s’enceta recordant que “fa 35 anys que milers de regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses, elegits pels seus veïns i veïnes, van accedir al govern dels ajuntaments amb la prioritat de satisfer les necessitats bàsiques de la ciutadania des de la proximitat”. Així mateix, es defensa que “el paper dels ajuntaments és vital per a l’economia local, amb menys fan més, ja que es tracta de l’administració més eficient en la relació de recursos emprats i la qualitat dels serveis que ofereix”.
El delegat sindical de CC.OO, Rafel Moll, declarava que, en esta concentració s’està “defensant allò nostre” i explicava que “en esta reforma el que es pretén és retallar servicis a la ciutadania derivant-los a les Comunitats autònomes i diputacions i, finalment repercutirà en privatitzar serveis, el que consegüentment suposarà retallades”. Moll recordava que els serveis municipals de Pego són “els serveis socials, la residència, l’escoleta, l’escola d’adults i tots els serveis que presten”. Advertia que “ens hem de donar compte que si lleven eixos serveis, la gent desistirà d’acudir a la diputació o a la Generalitat per a demanar-los”.
Intersindical Valenciana, representat per Conxa del Ruste, defensava que “els serveis públics són més eficaços quan més propers són als ciutadans”. Denunciava que “al deixar-los en mans de l’administració autonòmica, que s’ha vist en estos últims 20 anys de govern del PP, que no està portant-los endavant, […] i per tant, és com posar el llop a guardar a les ovelles”. Intersindical Valenciana considera que esta reforma de l’administració local “és un pas enrere de 30 anys”.

El manifest es va deixar en dependències municipals i va ser signat pels grups polítics presents a la concentració: PSPV, Ciutadans de Pego, Bloc Compromís i Esquerra Pego, pels sindicats CC.OO, Intersindical Valenciana i UGT i pel personal municipal que, a títol personal, va voler adherir-se.
509 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!