L’Ajuntament de Pego demana al Govern que garantisca el rescat general de la concessió de l’AP-7 per a 2019

A proposta del PSPV que demanava sumar-se, amb esta moció, a la reivindicació de les federacions i associacions que formen la Confederació d’Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana. La proposta va ser aprovada per unanimitat.
El Partit Socialista de Pego presentava una moció perquè no es torne a prorrogar la concessió de l’autopista del Mediterrani, l’AP-7, en 2019, data en què esta acaba. L’encarregat de llegir la moció va ser Raúl Tamarit.
Este argumentava que «l’autopista del Mediterrani o AP-7 és un eix que comunica tota la costa mediterrània des de la frontera amb França fins a Algesires. Els trams Tarragona-València i València-Alacant, la concessió dels quals correspon a Abertis (abans AUMAR), té com a data final prevista de la concessió el 31/12/2019, i el govern ja ha anunciat, que no confirmat; que no tenen previst renovar-la. Aquesta important via de comunicació discorre, en els seus trams Tarragona-València i València-Alacant, seguint un recorregut paral·lel a dues carreteres nacionals (N340 i N332) que, en ocasions, travessen importants nuclis de població i que suporten una elevada densitat de trànsit de vehicles. Com a conseqüència d’açò s’incrementa la freqüència d’accidents en aquestes vies […] i es generen nombroses molèsties als veïns i veïnes d’aquestes poblacions. En canvi, des de l’inici de la crisi, els citats trams d’AP-7 han experimentat una notable reducció de la intensitat de trànsit». És per això que es proposava al ple pegolí aprovar:

«PRIMER. Sumar-se a la reivindicació de les federacions i associacions que formen la Confederació d’Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA) i demanar al Govern de l’Estat Espanyol que garantisca el rescat general de la concessió de l’AP-7 en la data prevista per a la seua extinció (2019), sense pròrroga possible, de manera que es corregisca la discriminació negativa que pateixen les comunicacions en el nostre territori.

SEGON. Instar al Govern de l’Estat Espanyol a rescatar aquells trams de l’AP-7, la liberalització de la qual és una necessitat immediata (especialment a l’Alt Maestrat, La Safor i La Marina) donada l’elevada intensitat de trànsit i l’alta sinistralitat de les carreteres nacionals que discorren paral·leles a aquesta autopista per les comarques abans anomenades o que travessen poblacions on no s’ha realitzat el desdoblament de la carretera nacional. D’aquesta manera es podran reduir les xifres de sinistralitat i l’alarmant mortalitat d’aquestes vies».
Volem Pego es manifestaven a favor de la moció. En este mateix sentit votava Ciutadans de Pego Independents, partit des del qual Carmelo Ortolà declarava que «seria lamentable que s’inventaren una nova pròrroga més de les que ja li han concedit». El PP afegia que «és una reivindicació de ja fa molt de temps». I, des de Compromís per Pego, també d’acord en la proposta, Anna Sastre, demanava que s’afegira a la moció que «les persones que utilitzen l’autopista per a treballar i van i tornen el mateix dia, el viatge els isca gratuït», un model que s’aplica a La Rioja i que es podria aplicar ací fins que arribe la data d’extinció de la concessió.

La moció amb esta introducció, s’aprova per unanimitat.
511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!