L’Ajuntament de Pego delega la recaptació executiva a la Diputació

A través de SUMA. Ja estaven delegats els tributs voluntaris i executius per deutes de rebut. Ara es deleguen també tots els tributs per via executiva, de deutes per liquidació d’ingrés directe i autoliquidacions respecte a tots els tributs i resta d’ingressos de dret públic.
El passat dijous 5 d’abril va tenir lloc a l’Ajuntament de Pego el plenari ordinari corresponent a dit mes. Per les dates en les que va caure la sessió, es va produir un fet insòlit. Per primera vegada en molt de temps, van assistir tots els 17 regidors que conformen la corporació municipal. Dit açò, el primer punt a debat en el plenari era relatiu a la delegació genèrica de recaptació executiva en la Diputació Provincial d’Alacant. Explicava l’auxiliar d’Intervenció que en aquest cas “el que es delega és la totalitat de qualsevol tipus de tribut per la via executiva” el que suposa evitar que cada taxa o tribut que es modifique haja de passar per plenari. La delegació és per un any, tot i que es prorrogarà tàcitament per períodes de 5 anys.

Complementava la informació l’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, exposant que “la majoria de les taxes ja estan delegades”. Els exemples concrets sobre casos encara no delegats els posava l’auxiliar d’Intervenció amb les taxes de la piscina municipal. Així mateix, afegia que “podria donar-se el cas que ara mateix creàrem una taxa, per exemple la de matrimonis civils que vam aprovar l’altre dia, que no està delegada en SUMA”.

El portaveu del Bloc-Compromís, Àngel Sendra, confessava no haver assistit a la Comissió Informativa, el que els feia estar debatent el vot. Tanmateix, manifestava que “entenem que les delegacions signifiquen agilització i no volem que s’haja de passar pels plenaris, anem a votar a favor”. No obstant això, afegia el portaveu valencianista que “hi ha molt a discutir sobre les delegacions a SUMA”.

Els portaveus del PSPV i Ciutadans de Pego no afegien comentaris al punt de debat. Per la seua banda, la popular Maite Ferrándiz, manifestava que quan s’entra “en un procés d’executiva és més complicat i s’escapa un poc del que són les competències de l’Ajuntament per a poder-ho gestionar directament”.

El punt s’aprovava per unanimitat.
393 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!