L’Ajuntament de Pego delega en SUMA la gestió íntegra de l’impost de plusvàlua

Fins ara el consistori s’encarregava de la part inicial del procés i SUMA de la part executiva. Amb l’aprovació per unanimitat del plenari pegolí, SUMA passa a gestionar tot el procés. L’objectiu és evitar problemes posteriors en la tramitació.
El plenari ordinari de novembre va aprovar delegar en SUMA la totalitat de la gestió de l’impost de plusvàlua. Fins ara l’Ajuntament de Pego gestionava la part voluntària, inicial, del procés i SUMA s’encarregava de la part executiva de les liquidacions que es realitzaven fora de temps. La proposta de l’equip de govern, expressada pel regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, és la cessió íntegra de l’impost en SUMA per «evitar problemes posteriors de tramitació».




Des de Compromís es va recolzar el canvi proposat i es va destacar que esta cessió permetria «alliberar recursos humans i suposaria un estalvi en les notificacions i es podria donar de baixa el manteniment del programari per a gestionar els impostos perquè només quedarien els guals». Informava la portaveu de Compromís, Conxa del Ruste que «el manteniment del programari era un import que ja sobrepassava, de fet, el cost eixe». Es demanava que «es faça en la major brevetat».




Els socialistes també votaven a favor de cedir la gestió a SUMA perquè «trobem que és el millor», afirmava Raül Tamarit.




També donava suport a la proposta el PP. No obstant, ressaltaven que «al front d’eixe cobrament suposem que hi haurà uns recursos humans que estaran al front d’això i que tindrien o bé un plus o bé una assignació perquè s’encarregaren d’este tipus de cobraments que en este moment no van a fer-se», pel que demanaven que «això també s’ha de vore reflectit d’alguna manera».




Aclaria el regidor d’Hisenda que «sí que hi ha al departament d’Intervenció una persona que té assignada la tasca del seguiment de plusvàlues i tot el procediment administratiu que d’elles se’n deriven». No obstant, puntualitzava que, per eixa feina, «no té assignat cap plus o complement retributiu». L’alliberament, per tant, el que permetrà és que esta persona es dedique a d’altres tasques d’Intervenció. Com a exemple posava Carmelo Ortolà el fet que «l’Estat central, cada vegada demana més burocràcia en tot allò que suposen mesures de contenció de la despesa per part dels ajuntaments i el control de la gestió municipal».

El punt era aprovat per unanimitat.


728 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!