L’Ajuntament de Pego dedicarà part del romanent de tresoreria i de l’amortització del deute a inversions per un valor de 58.873,44€

Ho permetrà la tercera modificació de crèdits que ha pujat al ple ordinari de juliol i que ha estat aprovada amb 10 vots a favor (PSPV, CdPI i PP) i 4 abstencions (Compromís). Entre les inversions a realitzar, la posada en valor de les pintures rupestres recentment trobades al terme de Pego, la reparació del camí del Xillibre, el canvi de bombes de la font de la plaça de l’Ajuntament o el canvi de portes d’accés al magatzem municipal de La Trilladora.
En el ple ordinari del mes de juliol s’ha aprovat la tercera modificació de crèdits per crèdits extraordinaris. Esta es finança mitjançant transferències de crèdit entre aplicacions de despeses i l’aplicació del romanent de tresoreria per a despeses generals, el que permet que s’incrementen les aplicacions de despeses en 58.873,44€. D’eixe muntant econòmic, 11.579,31€ venen de l’amortització de deute i 47.294,13€ del romanent de tresoreria.




Carmelo Ortolà explicava que els diners que provenen del romanent de tresoreria han d’anar destinats a «inversions financerament sostenibles». Després d’este aclariment el regidor d’Hisenda passava a enumerar algunes de les inversions que seran finançades amb els 58.873,44€ de la modificació de crèdits:

– Modificació de les bombes de la font de la Plaça de l’Ajuntament «que estan pràcticament cremades».

– Posar en valor les pintures rupestres que recentment s’han trobat al terme de Pego.

– Reparació del camí del Xillibre.

– Canviar les portes d’accés al magatzem municipal de La Trilladora «que són portes que encara daten de quan l’edifici el va adquirir l’ajuntament i el seu grau de deteriorament fa que els usuaris del magatzem córreguen perill».




Davant l’explicació donada pel regidor d’Hisenda, el PP trobava «correctes» les inversions triades i recolzava la proposta. Des de Compromís es demanava informació sobre algunes de les inversions per saber aquelles que es pagaran amb el romanent de tresoreria i les que es pagaran amb la amortització del deute. Des d’Hisenda i Intervenció, assenyalaven que el canvi de portes està qualificat com a manteniment sostenible «perquè és un magatzem dedicat a l’enllumenat públic».

Aclarida esta qüestió es passava a votació i la modificació de crèdit eixia endavant amb 10 vots a favor per part del PSPV, CdPI i PP i 4 abstencions per part de Compromís per Pego.


709 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!