L’Ajuntament de Pego aprova mostrar públicament, cada 28 de juny, la bandera LGTB

És un dels acords aprovats en el primer plenari ordinari de la legislatura aprovat per unanimitat i que també inclou «engegar mesures des de l’Ajuntament per promoure el respecte i eradicar l’homofòbia».

El plenari ordinari de juliol, el primer de la legislatura, podem dir que anava pràcticament buit de contingut. El gruix vindrà dimarts que ve, a les 8.30h., en un plenari extraordinari en el que es tractarà, entre d’altres, la determinació dels càrrecs municipals que seran exercits en règim de dedicació exclusiva i règim d’indemnitzacions per assistència efectiva a òrgans col·legiats i la determinació del nombre, característiques i retribucions del personal eventual.

En l’ordinari, però, es va aprovar una moció presentada per Compromís a favor del moviment LGTB, sigles que designen col·lectivament els col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Ho feien ahir davant la proximitat del 28 de juny, dia del orgull LGTB perquè justament eixe dia de 1968 «es van produir diverses revolten a Stonewall (EE.UU) per a denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB+. Des de llavors, les organitzacions socials commemoren, a tot el món, l’Orgull LGTB+, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals», introduïx la moció que va ser aprovada per unanimitat.
Seguix el text explicant que «la LGTBfòbia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d’oci i de treball i, fins i tot, a les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones i, especialment, les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment. De nou, aquest 28 de juny, és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB+».

És per això que s’acorda:

«- Realitzar una denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressar un compromís concís d’engegada de mesures per a eradicar aquesta xacra social.

– Com a mostra pública i visible, cada 28 de juny, penjarem al balcó de l’Ajuntament la bandera arc iris del moviment LGTB+.
– Engegar mesures des de l’Ajuntament per promoure el respecte i eradicar aquesta xacra social, en especial de caràcter educatiu i utilitzarem en aquest sentit les iniciatives culturals i festives. Fomentar i recolzar actituds respectuoses en l’associacionisme de qualsevol àmbit.

– Reivindicar una educació pública, laica, de qualitat i que atenga a la diversitat com a requisit mínim per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància i crear mecanismes efectius de detecció de violència i del seu tractament.

– Col·laborar activament, mitjançant polítiques públiques, en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tan simbòlicament com materialment.

– Donar suport de manera activa a l’associacionisme LGTB+, especialment entre la joventut, així com atendre a les seues demandes i propostes de forma real i activa.

– Expressar un compromís efectiu contra les retallades socials, especialment la prevenció i el tractament del VIH/Sida, i posar especial cura en la situació de les persones migrants, fent campanyes de prevenció i reivindicant la sanitat pública universal.

– Dotar als pressupostos municipals d’una partida per a la lluita contra la LGTBfòbia. Sol·licitar al Govern de l’Estat la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

– Sol·licitar al Govern de la Generalitat i als grups polítics de les Corts Valencianes l’elaboració d’una llei valenciana contra l’LGTBfòbia».

Com hem dit, la moció era aprovada per unanimitat. Tot i que hui no us podem oferir l’audio habitual, expliquem que el portaveu de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, va manifestar la discrepància en la manera de plantejar la qüestió. No obstant, també admetia estar d’acord en el fons, pel que donava el seu vot afirmatiu.
També es recolzava la moció des del Partit Popular.
El socialista José Merí, regidor d’Igualtat, agafava la paraula per a expressar que la col·locació de les banderes del moviment LGTB que el cap de setmana del 28 de juny, onejaven en els balcons de l’Ajuntament per primer any (un gest que es va agrair des de Compromís) eren un dels punts inclosos en el I Pla d’Igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament de Pego 2015-2016. Una proposta que, apuntava Merí, es va fer visible el passat cap de setmana.604 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!