L’Ajuntament de Pego al•lega contra el projecte que pretén vessar les aigües residuals de l’EDAR Dénia-El Verger al riu Racons

El projecte no contempla una canalització subaqüàtica habitual per als pobles de costa que consistix en no clorar i fer el vessament amb un col•lector directament en depuració secundària dins del mar, a 500 metres, perquè es dissolga en l’aigua salada. Pego tot i no tenir terme municipal afectat, ha presentat les al•legacions perquè el vessament incidix en una zona poblada, majoritàriament per pegolins i pegolines.
Abans d’acabar el plenari ordinari del mes de juny, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, donava compte de la presentació d’al•legacions al vessament d’aigües residuals de l’EDAR de Dénia i El Verger.

Tot i que Pego no té terme municipal afectat, el cert és que estes al•legacions es presenten perquè en la zona afectada pel vessament d’aigües residuals la majoria de propietaris són de Pego.

El projecte de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Dénia i El Verger, situada en la zona propera a l’autocine, té projectat fer els seus vessaments “darrere dels adossats de Vila Ribiera, a l’altura del Riu Racons on està banyant-se tota la gent de Pego, zona del càmping Rio-Mar”, explicava Carmelo Ortolà. Detallava que la mitjana diària de vessament és de 1500 m3 d’aigua en depuració secundària i cloració.

Denunciava l’alcalde de Pego el fet que, en esta ocasió l’empresa que gestió l’EDAR de Dénia-El Verger, no ha optat pel que és més habitual en els pobles de la costa, “no fer la cloració i que es vertira, en un col•lector directament en depuració secundària dins del mar, a 500 metres, es dissol en l’aigua salada i s’ha acabat”.

Davant els fets descrits, incidia el primer edil pegolí que, tot i que no tinga terme afectat directament, sí que té veïns i veïnes a defensar. Però hi ha més, l’al•legació també ve a evidenciar que hi ha altres solucions per tal de tractar el vessament de les aigües. Finalment, assenyalava Carmelo Ortolà, “existix el perill que eixa aigua revertisca en sentit contrari, direcció a la marjal, quan hi ha marejades i es tapa el riuet”.300 Visites

Deixa un comentari