L’Ajuntament de Pego adjudica per més de 370.000€ la parcel·la 60C del sector I

Esta parcel·la, de 1.610m², ha tingut un licitador. La seua venda està afectada pel patrimoni municipal del sòl, el que vol dir que els diners de la venda estan vinculats a unes funcions concretes que marca la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge i per tant no es poden destinar a qualsevol partida pressupostària.
Ha pujat hui a plenari l’ adjudicació de la parcel·la 60 C del PAI Sector I. Esta s’ha adjudicat a l’únic licitador de la mateixa, Certain S.L., per 370.305€ més IVA.
Explicava el regidor d’Hisenda que «és una parcel·la que està afectada pel patrimoni municipal del sòl, així que ningú es pense que la finalitat d’eixos diners és per a despesa ordinària, sinó que està fiscalitzada per Llei». D’altra banda, apuntava Carmelo Ortolà que «ja es decidirà en el seu moment a què es destinaran eixos diners». No obstant, qualificava l’adjudicació com a «una situació positiva que un inactiu de l’Ajuntament, que tenia immobilitzat […], s’haja revertit en diners per a l’Ajuntament».
Des de Compromís preguntaven si eixos diners es podrien usar per a ampliar el consistori.
El secretari municipal anava directament a la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP), al seu article 99 (pàgina 54), per a llegir el contingut referent a la finalitat amb què es poden usar els diners que estan afectats pel patrimoni municipal del sòl.

«Les actuacions d’interés social hauran de tindre alguns dels fins següents:

a) Obtenció de sòls i execució dels elements pertanyents a la xarxa primària de l’ordenació estructural, sempre que no estiguen adscrits o inclosos en una àrea de repartiment.

b) Execució d’obres d’urbanització no incloses en unitats d’execució.

c) Obtenció de sòl i construcció d’equipaments de la xarxa secundària l’execució dels quals no estiga prevista a càrrec dels propietaris del sòl.

d) Actuacions d’iniciativa pública destinades a la renovació urbana, reforma interior o rehabilitació de vivendes.

e) Conservació i millora del medi ambient, de la infraestructura verda, de l’entorn urbà i protecció del patrimoni arquitectònic i del paisatge.

f) Gestió i promoció de sòl en actuacions d’iniciativa pública».

Carmelo Ortolà contestava al portaveu de Compromís que «l’ampliació de l’Ajuntament té dotació pressupostària. Hi ha actualment 350.000€ que són els dos anys d’aportació del conveni de Penya Roja». Comentava també que «ja s’està executant a l’oficina tècnica el projecte d’enderrocament de la casa annexa al consistori perquè realment està en males condicions».


Este punt era aprovat per unanimitat.
867 Visites

Deixa un comentari