L’Ajuntament de Pego aconseguix reduir en més d’un 3% l’interès que ha de pagar al fons de finançament per al pagament a proveïdors

Cajas Rurales Reunidas Sociedad Cooperativa de Crèdito va presentar una oferta, que va ser aprovada per unanimitat, amb un interès de l’1,042%. Este refinançament permet a l’Ajuntament un estalvi de 480.000€.
El passat 15 d’octubre es publicava al BOE la Llei 18/2014 d’aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència a la que es podia acollir l’Ajuntament de Pego pel que fa a la proposta de concertació d’una operació de crèdit per a cancel•lar deute amb el Fons de Finançament per al pagament a proveïdors. Ahir dimarts es donava l’últim pas perquè la reducció de l’interès d’este deute siga una realitat.
En un plenari extraordinari amb una durada d’uns cinc minuts, la corporació va aprovar per unanimitat, “adjudicar l’operació de crèdit, per import de 3.514.756,05€, per a la cancel•lació del deute amb el fons de finançament per al pagament a proveïdors, a l’entitat Cajas Rurales Reunidas Sociedad Cooperativa de Crèdito, a un tipus d’interès de l’Euríbor trimestral, més un diferencial de 0,96 punts bàsics”, el que es traduiria en un 1,042% d’interès, en estos moments. Este interès pot fluctuar depenent de l’Euríbor trimestral. No obstant, esta fluctuació s’intuïx mínima.

El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explicava que el primer interès per este deute va ser molt pròxim al 6%. El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va permetre a juny baixar l’interès. L’Ajuntament de Pego ho va fer en 140 punts bàsics (1.4%), mantenint els inicials períodes de carència i d’amortització. Així, l’interès del deute del pla de pagament a proveïdors es quedava en el 4,4%.

L’última proposta del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques permet millorar eixe interès als ajuntament refinançant el deute. Detallava Ortolà que l’única oferta presentada per a dur a terme este refinançament és de “pràcticament l’1%, el que suposa un estalvi del 3,4% d’interès”. Aclaria el regidor d’Hisenda que esta operació “no incrementa l’endeutament”.

Compromís per Pego denunciava que “inicialment era una vergonya l’interès que una administració pública havia de pagar pel préstec”. També admetia que “afortunadament, a poc a poc les coses van posant-se al seu lloc, a preu de mercat, que és el que, com a màxim, hauria de pagar sempre una administració pública i, òbviament un estalvi a la vida del préstec de 480.000€ […] anem a recolzar-lo”.

El PSPV manifestava que, “tot el que siga un estalvi per a les arques de l’Ajuntament” tindrà el seu vot favorable.

També el PP recolzava l’operació. Maite Ferrándiz preguntava en quin any vencerà el préstec. L’auxiliar d’Intervenció contestava que el venciment és l’any 2022, detallant que esta nova operació de cancel•lació del préstec per a refinançar el seu interès no suposa un allargament del venciment.
777 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!