L’Ajuntament de Pego a favor que s’avance l’edat de jubilació de les policies locals

La proposició pujava a plenari a instància del PSOE després que els sindicats la presentaren a una mesa de negociació. Esta va ser aprovada amb 9 vots a favor (PSPV-CdP) i Compromís i 6 abstencions (PP). Els dos partits a l’oposició van apuntar que esta sol•licitud hauria d’haver inclòs altres feines que, també per la seua perillositat o el seu desgast físic necessitarien d’un avançament en l’edat de jubilació.
En el passat plenari ordinari van pujar dos proposicions per debatre’s, una d’elles era del PSOE a proposta dels sindicats municipals. Esta sol•licita l’avançament de l’edat de jubilació dels membres del cos de la Policia Local. L’encarregat de llegir la moció va estar el portaveu socialista Raül Tamarit.
Exposa la moció que “els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2010 van modificar mitjançant esmena presentada pels grups parlamentaris Socialista i basc , EAJ-PNB la llei 40/2007, de mesures en matèria de Seguretat Social pel que fa a l’aplicació de coeficients reductors en l’edat de jubilació per al Cos de l’Ertzaintza.

La modificació legislativa, necessària, admetia el reconeixement de la professió de policia com a col•lectiu especialment vulnerable i necessitat d’ajustar la seua vida laboral a la situació real […] de naturalesa especialment penosa, tòxica, perillosa i insalubre en què es registren elevats índex de morbilitat o mortalitat. […]

En relació amb el col•lectiu de policies locals i autonòmics, en els estudis duts a terme per diferents organismes, es desprèn que hi ha indicis de perillositat i penositat en el desenvolupament de la seua activitat i que els requeriments psicofísics que s’exigeixen per al seu ingrés en el col•lectiu i el desenvolupament de la seua vida laboral no poden fer-se a partir d’unes determinades edats […]”.

Per tot això, el grup socialista presentava a l’Ajuntament de Pego esta moció que proposa “l’avançament de l’edat de jubilació de les policies locals”.
Conxa del Ruste, portaveu de Compromís, es queixava que allò ideal hagués estat que la proposició hagués passat per Comissió “perquè haguérem estudiat una miqueta més el tema, entre d’altres coses perquè creiem que açò són mesures xicotetes i el que fa falta en realitat és una revisió total de moltes feines que es fan que són perilloses […] i posava com a exemple els agricultors o els camioners per a dir que “el que fa falta és fer un estudi en profunditat de les professions que tenen eixa penositats”.
Maite Ferrándiz, anunciava l’abstenció del PP perquè, com apuntava Compromís “hi ha moltes professions que comporten risc, perillositat” i reclamava que, hauria de ser “un toc d’atenció per als sindicats que, si són ells els que defensen els treballadors, que siguen ells el que defensen que siga global”.
“La proposta es va dur a terme a la mesa de negociació amb els sindicats” explicava l’alcalde alhora que recriminava que “Maite i Conxa no vau estar present en eixa mesa”. Maite Ferrándiz apuntava que, majoritàriament són policies els representants sindicals, al que contestava Enrique Moll que també hi ha netejadores.
Carmelo Ortolà, portaveu de Ciutadans de Pego, donava suport a la sol•licitud. Exposava que “tot el que siga millorar les condicions de treball de certs grups de funcionaris és bo”, ja que, “a partir de certa edat és veritat que certs grups ja no poden desenvolupar les seues funcions amb el 100% d’eficiència”. No obstant, Ortolà va donar un toc d’atenció al seu soci de govern, ja que com a regidor de la Policia Local sí que hi va ser present a la mesa de negociació, però no el grup socialista no li va demanar unir la seua signatura a la proposició que en eixos moments es debatia al plenari.

El socialista Enrique Moll reconeixia l’error. D’altra banda, reconeixia que hi ha més col•lectius que podrien acollir-se ha este avançament d’edat de jubilació, sense deixar de posar de relleu que els policies, a certa d’edat ja no poden perseguir amb les mateixes condicions els lladres.

El punt era aprovat per 9 vots a favor, els de l’equip de govern, (PSPV i CiP) i els de Compromís. El PP s’abstenia (6 vots).

422 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!