L’Ajuntament activa el PAI de Benitubes

Després de dos anys de gestació per tal de millorar les deficiències detectades al primer planejament del PAI Benitubes, que data de 1999 i que fou suspès pel Tribunal Superior de Justícia, l’actual equip de govern ha decidit reactivar-lo. L’Ajuntament de Pego posa en marxa, amb l’entrada del nou any, un nou Pla d’Actuació Integral. Es tracta del PAI Benitubes, que afectarà al voltant de 180.000 metres quadrats i que es calcula la construcció de 270 noves vivendes. El PAI de Benitubes ha estat durant dos anys en període de gestació per tal de millorar les deficiències detectades al primer planejament, que data del 1999 i que fou aprovat per l’anterior equip de govern encapçalat per Carlos Pascual i posteriorment suspès per ordre del Tribunal Superior de Justícia.

Una de les traves en què es trobà l´actual equip de govern per tirar endavant el PAI és que encara faltaven per pagar 19 milions del projecte inicial i per fi s’ha arribat a un acord amb els arquitectes que presentaren el primer projecte l’any 1999. L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà assenyalava que el nou plantejament del pla vol aconseguir el vist i plau dels propietaris amb el nou disseny que tindrà el projecte.

El consistori ha començat a notificar a tots els propietaris dels terrenys de la zona afectada l’exposició a informació pública del PAI, amb el que comença el procés burocràtic que durarà al voltant d´11 mesos fins a l´inici de les obres. D’aquest període 3 mesos es destinaran a la reparcel•lació dels terrenys. Amb la finalitat d’informar personalment a tots els propietaris, l’Ajuntament realitzarà una reunió expositiva el pròxim dimecres 18 de gener a les 20 hores.

El projecte compta amb una gran avinguda que acabarà definitivament amb el cinturó perifèric de circumval•lació, reduint així el tràfic del centre de la població. La futura zona de Benitubes comptarà amb una plaça amb jardí propera a l´actual poliesportiu “la Trilladora”. El PAI comptarà, a més, amb uns 16.000 m2 de zones verdes i també inclourà quasi 7.000 m2 de sòl dotacional, que en pla anterior no s’arreplegaven. En aquest espai es destinarà una nova residència geriàtrica perquè l´actual s’ha quedat menuda i es veu el nou projecte com una zona de les més tranquil•les que tindrà Pego

La voluntat de l´actual equip de govern de l´Ajuntament és que aquest PAI vaja endavant però tindran molt en compte l’opinió de les persones afectades pel PAI de Benitubes així que estarem atents per tal d’informar com evolucionen les negociacions.218 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!