L’Agrupació Musical de Pego obri boca amb el VIII Concert de Música Festera

Marxes mores i cristianes ompliran de festa el Teatre Municipal de Pego aquest dissabte, 5 de juny, a les 10’30 de la nit. Aquest concert combinarà obres clàssics de la música festera i estrenes de composicions.
L’Agrupació Musical de Pego actua el dissabte 5, a les 22’30 hores al Teatre Municipal en el que podríem dir que és el concert avantsala de les festes patronals i, sobretot, de Moros i Cristians, ja que l’actuació està centrada en el VIII Concert de Música Festera.

La base del repertori és clàssica “perquè hi ha temes de fa 10 anys que no han passat per la banda i jo he cregut que era hora que passaren”, explicava el director de la banda, Miguel Ángel García, qui desgranava les peces que s’interpretaran al VIII Concert de Música Festera. Entre elles trobem “Tamarit Almogàver, que és una marxa cristiana que es tocarà a l’entrada cristiana de Pego, una obra d’un compositor de Pego, més concretament de Ferran Ferrando, una marxa dedicada a Carlos Tamarit”. En la segona part, s’iniciarà el concert en una estrena “per als Almoradins de Xàbia”.

La finalitat d’aquest VIII Concert de Música Festera que ofereix la banda de Pego és anar impregnant de festa els pegolins i les pegolines, tot i que apuntava Miguel Ángel Garcia que “tal vegada els festers no s’impliquen en vindre a escoltar el concert, sinó que s’impliquen més en la seua filà”. Reiterava, però, el director de la banda que “la intenció de la banda és que la gent entenga que el Concert de Música Festera es fa per a les festes de Pego. No és un concert que la banda està obligada a fer, sinó que és un concert que fem per gust i per a les festes”.

Ens preguntàvem i li traslladàvem la pregunta al director de la banda, si aquest tipus de concert no seria més adient realitzar-lo al carrer. Miguel Ángel Garcia comentava que “tal vegada al carrer hagués lluït més, no s’hagués apreciat tant la qualitat natural, però la música al carrer a l’estiu abelleix més”.

La cita, de moment, és dissabte 5 a les 22’30 hores, al Teatre Municipal.411 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!