L’Agrupació musical de Pego obligada a demanar un crèdit pels impagaments del Consell

El Consell els deu dos exercicis, 2010-2011 i 2011-2012, el que es traduix en al voltant de 25.000 euros. Per a poder pagar als 10 mestres i personal laboral de l’Agrupació han hagut de signar una pòlissa.
A la 44a Assemblea de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que va tenir lloc a Les Alqueries, a Castelló, el deute va estar el protagonista. La Generalitat Valenciana deu 10’5 milions d’euros a les escoles de música de les bandes de tota la geografia valenciana.

Una enquesta de la Federació revela que els impagaments del Consell i dels ajuntaments poden provocar el tancament de 43 societats musicals, el 8% i 104 escoles de música, el 39%. Com a conseqüència directa dels deutes, es poden realitzar acomiadaments que s’estimen en el 38% de la plantilla, i la pujada de quotes, en un 65%, de les societats i escoles, el que repercutirà directament en les butxaques de les famílies dels educands.

Així mateix, els representants de les associacions musicals van insistir, una vegada més, que l’actual situació d’impagament els col·loca en una situació molt complicada i que pot derivar en el tancament sistemàtic de les escoles. La FSMCV és una associació amb més de 40 anys d’existència que agrupa a 538 societats musicals d’Alacant, Castelló i València, el 50 per cent del total espanyol, amb 200.000 socis.

En l’acte de clausura de la 44a Assemblea General de la Federació de Societats de Música de la Comunitat Valenciana, la subsecretària de Governació, Juana Forés, va anunciar, “en nom del conseller, Serafin Castellano”, que la Generalitat Valenciana pagarà a les escoles de música el deute pendent de 2011 “la setmana que ve” -o siga, esta setmana. El pagament ascendix a 4,5 milions, que és el que el Consell destina com a ajuda a les escoles de música de tota la Comunitat. No obstant, quedarà pendent el més de milió i mig corresponent a les ajudes per al funcionament de les societats, les subvencions pels intercanvis i trobades de bandes de música, i altres despeses, que es pagaran més endavant.
D’altra banda, també quedaran pendents els 3,5 milions d’euros d’enguany, que encara no s’han pagat, a més de la “modificació pressupostària que va prometre el conseller, Serafin Castellano, perquè l’ajuda augmente en un milió d’euros, i es quede amb la mateixa quantia que en 2011”, van afegir les mateixes fonts.

A Pego el Consell deu al voltant de 25.000 euros a l’Agrupació Musical de Pego de dos cursos, el corresponent a 2010-2011 i el passat 2011-2012, del que van presentar les factures a setembre, com és habitual.

L’Agrupació Musical de Pego compta actualment, en l’escola de música, amb 8 mestres més la persona encarregada de l’escola.

El President de l’Agrupació Musical de Pego afirma que “ho portem tot al dia. No debem res a ningú”. La fòrmula, però, no és la idònia, ja que ho han aconseguit demanant un crèdit per “poder-ho aguantar” tot. Recordava Llorens Seguí que “hi ha bandes, fins i tot de la Marina Alta, que recurrixen a vendre en fires o similars per a poder treure’s les castanyes del foc. D’altres que estan en suspensió de pagaments a la plantilla de l’escola de música”. Situacions res desitjables.
523 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!