L’Agència Valenciana de Turisme declara els moros i cristians de Pego festa d’interès turístic provincial

Fani Vicens, la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego remarcava les possibilitats de promoció que aquest distintiu atorga.
L’Agència Valenciana de Turisme ha atés positivament la sol•licitud presentada per la Junta Central de Moros i Cristians de Pego per obtenir el títol honorífic de festa d’interès turístic provincial de la Comunitat Valenciana. La declaració, va comportar que la setmana passada es lliurara a la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego, que va acudir acompanyada de la Regidora de Turisme del municipi, la socialista Pepa Sendra, el lliurament de l’acreditació de rigor, que ha suposat la inscripció en la secció destinada a este tipus d’esdeveniments del Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisual i d’Interés Turístic.

Fani Vicens va explicar que aquest nomenament va ser impulsat per l’anterior directiva en 2009, per tal de reivindicar la idiosincràsia pròpia d’una de les festes de moros i cristians de trajectòria més ampla a la Marina Alta. A este respecte, recordava que, segons la documentació, la primera celebració de moros i cristians a Pego data de 1902, si bé no adquireix continuïtat fins a 1964. Vicens ressaltava sobre aquesta acreditació com a Festa d’Interés turístic Provincial que “és un punt a favor nostre per a donar a conèixer-nos un poc més”. A més, avançava la presidenta dels Moros i Cristians de Pego que el següent pas és reconeixement d’Interés Turístic Autonòmic.
386 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!