L’Agència de Pego de la Xarxa AFIC obté el certificat de qualitat

En total han estat set agències de la Marina Alta les que han obtingut aquest certificat en complir els requisits fixats en el Decret 233/2009 entre els que s’inclou donar un bon servei d’informació, formació i assessorament als ajuntaments, al comerç local i a les distintes associacions dels municipis al voltant del desenvolupament d’activitats comercials. Aquesta certificació implica que l’Ajuntament de Pego podrà obtenir més ajudes en matèria de dinamització comercial.
La Casa de Cultura d’Alzira va ser l’escenari del III Congrés Intermunicipal de la Xarxa AFIC (Agència per al Foment de la Innovació Comercial) en el que van participar tècnics i responsables polítics de 99 municipis de tota la Comunitat Valenciana. El congrés va servir per a donar a conèixer i intercanviar bones pràctiques de dinamització del comerç local, reconèixer les millors actuacions de 2009, presentar els nous projectes i cohesionar el grup. A més, la directora general de Comerç, Silvia Ordiñaga, i l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastides, van entregar les distincions que acrediten la Certificació de Qualitat com a oficines especialitzades en comerç interior a aquelles oficines de la xarxa AFIC que s’ho mereixien, com ha estat el cas de Pego.

L’ADL de CREAMA i també responsable del funcionament de la Xarxa AFIC al municipi, Alicia Carbonell explicava que aquesta xarxa “és un instrument mitjançant el qual la Generalitat Valenciana en col•laboració amb l’administració local, està impulsant el procés de modernització i ordenació del comerç local”; al que afegia que “la pròpia estructura descentralitzada de la xarxa AFIC, [és a dir, la independència d’actuació de les persones responsables de la xarxa en cada municipi] ens permet apropar l’actuació administrativa a un percentatge molt alt d’usuaris, podríem estar parlant del 69% del comerç total, el que fa que es facilite un interlocutor especialitzat convertint-se en nexe d’unió permanent entre els comerciants, les seues organitzacions representatives i l’administració”. Apuntava Carbonell que l’Ajuntament de Pego està adherit a la Xarxa AFIC des de 2006, tot i que es va demanar la sol•licitud d’inclusió en 2005.

Per a l’Ajuntament de Pego este distintiu de qualitat recentment obtingut implica que aquest, a través de la regidoria de Comerç, podrà obtenir més ajudes en matèria de dinamització comercial. Explicava la responsable del funcionament de la Xarxa AFIC al municipi de Pego, Alicia Carbonell que, la Conselleria de Comerç contínuament està donant als tècnics formació comercial “i a través d’este coneixement especialitzat i de les ferramentes adequades que han posat al nostre servei, estem preparats i capacitats per a prestar informació, tant a la corporació local com a l’Ajuntament, a la seua regidoria de Comerç, per a realitzar actuacions de dinamització comercial, una ajuda que s’esten al conjunt del teixit comercial de Pego”.

El certificat de Qualitat de la xarxa AFIC està promogut per la Generalitat Valenciana i la Fundació Valenciana de la Qualitat. A la Marina Alta l’han obtingut set oficines pertanyents a la xarxa AFIC, a més de Pego, Benissa, Calp, Dénia, Ondara, Teulada-Moraira i Xàbia. Alicia Carbonell reconeixia que “per a nosaltres els tècnics aquest distintiu és una satisfacció molt gran perquè han reconegut tota la feina que estem fent durant tot l’any”. Apuntava Carbonell que aquesta “és una millora contínua el que ens reconeixen al donar-nos el certificat de Qualitat perquè ells diuen que ens han avaluat i s’ha comprovat que estem posant en pràctica la nostra formació i per tant està funcionant i que les ferramentes i els serveis informàtics que han posat al nostre avast també estan funcionant”. Per a arribar a aquest veredicte cada agència pertanyent a la xarxa AFIC va haver de passar una auditoria que consistia en diferents aspectes a avaluar.

Estes agències tenien el certificat de qualitat amb la norma ISO 9001:2000 i ara passen a estar acreditades per la Generalitat durant un període de tres anys segons el Decret 233/2009 que regula la incorporació i acreditació de la xarxa AFIC.

La Certificació de Qualitat apuntava la tècnica Alicia Carbonell “ens reconeix el treball realitzat per a assessorar, informar i donar assistència tècnica tant a les entitats locals, en este cas a la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Pego, com als comerciants i a les associacions que estem treballant molt conjuntament amb l’Associació de Comerciants i ara s’ha creat l’Associació d’Hostaleria que també volem estar treballant amb ells, ser el nexe eixe d’unió per al que ens necessiten alhora de fer projectes i actuacions en benefici de tots”. A més, els serveis de la xarxa AFIC comprenen també tasques de disseny, planificació, execució i supervisió de campanyes comercials, accions promocionals per a dinamitzar el comerç local i accions per a donar a conèixer l’oferta comercial. Declarava Alicia Carbonell que des de la Xarxa AFIC “considerem que el comerç és l’instrument bàsic i fonamental del pilar de l’economia local”.


378 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!