La XXII Trobada d’Escoles en Valencià reuneix al Verger a més de 12.000 persones

La Cappev reivindica en el manifest un canvi en el govern de la Generalitat el 27 de maig. En esta edició s’han organitzat 53 tallers en què van participar alumnes de 50 escoles de la comarca. Milers de persones també assistiren al concert del divendres on actuaren els grups pegolins Lilit i Dionís i La Gossa Sorda. Fins a 12.000 persones es van acostar al Verger per a celebrar aquest dissabte passat la XXII Trobada d´Escoles en Valencià de la Marina Alta que enguany duia com a lema «el futur és nostre» apostant, d’esta manera, per un missatge en positiu que efectua una declaració d’intencions i que va més enllà perquè assegura que s´ha de treballar per aquest futur; per la terra i pel país.

El president de la Cappev, Jaume Fullana, va destacar que la trobada se celebra «com un reconeixement al model d’escola valenciana i de qualitat». Al mateix temps va reclamar «una societat sostenible, no sols des del punt de vista mediambiental, sinó també lingüístic i democràtic». I va recordar que enguany fa 300 anys de la desfeta d´Almansa.

Diego Gòmez, president de la Federació d´Escola Valenciana va destacar en el seu discurs aquests 300 anys de pèrdua dels furs en la Batalla d´Almansa a partir d´un recorregut per aquella terra amb els seus alumnes. Una de les conclusions: “els valencians som així” perquè reivindiquem la cultura i el ser país en la data d´una derrota.

Per la seua banda, Vicent Moreno, d’Escola Valenciana, va recordar la problemàtica al voltant de TV3 “per a acabar amb la censura i la manipulació i guanyar així una oferta informativa plural i en valencià, un compromís de protegir el medi ambient i desemmascarar als que utilitzen la nostra llengua com a arma política i després s’obliden d’usar-la». Davant d’açò, el poeta va exigir «un canvi del govern autonòmic valencià, un canvi no sols de sigles sinó de polítiques concretes».

L’esdeveniment va servir per a difondre l’activitat de la Cappev durant este curs on ha destacat l’edició del llibre «Homenatge a la Marina» en el que 37 escriptors i artistes de la comarca han elaborat treballs que recorden els paratges naturals i reivindiquen la seua conservació.

En esta edició s’han organitzat 53 tallers en què van participar alumnes de 50 escoles de la comarca. Milers de persones també assistiren al concert del divendres on actuaren els grups pegolins “Lilit i Dionis” i “La Gossa Sorda”.



581 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!