La XIII edició del concurs fotogràfic de lactància materna ja té guanyadores

El concurs té com a objectiu rescatar la imatge quotidiana i natural de l’alletament. Per a això, des de 1997, es convoca anualment, a nivell internacional, el concurs fotogràfic de lactància materna, que augmenta, cada any, el nombre de participants, col•laboradors i públic en general. El passat 14 de gener de 2009 la regidoria d’Igualtat d’Oportunitats i el Grup Nodrissa feien realitat l’habilitació d’un espai íntim i tranquil al centre del poble, a la residència, com a sala de lactància perquè les mares de Pego pugueren donar el pit als seus bebès. A més la sala permet canviar els bolquers o donar biberó o d’altres aliments ja que la sala compta amb un microones. Dins la col•laboració entre els ajuntaments i el Grup Nodrissa entra el que és una aportació econòmica –acord amb la situació econòmica de cada municipi o entitat- per a premiar les millors fotografies que es presenten al concurs fotogràfic de lactància materna que any rere anys, des de fa 13, es realitza a la comarca i que té caràcter internacional.

En aquesta XIII edició del concurs fotogràfic de lactància materna el passat 5 de maig es va reunir un jurat en el Nou Hospital de Dénia per a triar les fotos guanyadores. La resolució, va tindre lloc en la sala del consell de tal centre, per al que es van reunir els sis membres del jurat compost per professionals de la fotografia i del sector sanitari.

El concurs organitzat pel GRUP NODRISSA, amb la col•laboració del servei de pediatria de l’hospital de Dénia té com a objectiu rescatar la imatge quotidiana i natural de l’alletament. Per a això, des de 1997, es convoca anualment, a nivell internacional, el concurs fotogràfic de lactància materna, que augmenta, cada any, el nombre de participants, col•laboradors i públic en general.

En la XIII edició del concurs s’han rebut 1.210 fotos d’un total de 304 participants. I s’han entregat 21 premis, classificats en quatre categories diferents. Els criteris emprats en la selecció de fotos guanyadores són: temàtics i artístics.

El primer premi, amb un valor econòmic de 800 euros, és per a la millor fotografia realitzada per l’associació Volem Créixer de Bétera i s’ha entregat en nom de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. L’Hospital de Dénia, ha entregat el premi, per un valor de 600 euros, a la foto de ‘lactància materna i primers moments realitzada’ per a Francisco Sanchís Colominas. L’ajuntament de Pego, que aporta un premi de 200 euros, ha entregat el premi a Maria del Mar Carrascosa Ponce, a qui donava l’enhorabona el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra, qui recordava la finalitat de l’habilitació de la sala de lactància a Pego que és entre d’altres coses per a afavorir “que les mares puguen eixir en els seus menuts a passejar, a fer les compres o al que siga, i dóna salut a estos xiquets que creixen dins de Pego”. Avançava Sendra que si es troba una altra ubicació idònia i es té infrastructura es podria pensar en habilitar una altra sala de lactància al municipi.

L’entrega de premis es realitzarà el pròxim 30 de maig en la casa de cultura de Dénia, on també s’exposaran, del 26 de maig al 13 de juny, les 1210 fotos que han participat en el concurs.


392 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!