La Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta entrega a Camps 25.000 firmes a favor del tren

Amb elles es transmetia al cap del Consell la preocupació dels alcaldes sobre la necessitat imperiosa de què es facen els 32 kms de rodalies que arriben fins a Dénia. A finals de març està previst que el President de Consell es reunisca amb el Ministre de Foment on s’aborde la prioritat de la línia.
La Xarxa d’Alcaldes de la Marian Alta es van reunir dimecres passat amb el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, per a entregar-li les vora 28.000 signatures arreplegades en els distints municipis que reivindiquen la línia de rodalia Gandia-Oliva-Dénia. Explicava l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, qui va ser un dels presents a l’acte, que “la finalitat d’esta reunió era transmetre-li la preocupació que tenim tots els alcaldes de la Marina Alta en la necessitat imperiosa de què es facen d’una vegada eixos 32 kms de recorregut del tren de rodalies València-Gandia fins a Dénia perquè està deixant a esta comarca pràcticament incomunicada des del punt de vist de transport públic i són moltes les necessitats, especialment del món jove i estudiantil”.

El cap del Consell va mostrar el seu suport a la reivindicació històrica d’esta línia ja que és «una infrastructura essencial per a la cohesió de la Comunitat Valenciana perquè donarà servei a un milió de ciutadans de les comarques de la Safor i la Marina Alta i permetrà connectar les capitals de les dos comarques». A més, va dir, si l’esmentada línia es prolongara fins a Alacant resultant el traçat Gandia-Dénia-Benidorm-Alacant «comprendria una franja costanera en què resideix el 53% de la població de la Comunitat Valenciana i donaria servei per la costa a 2,5 milions de ciutadans que viuen en sis comarques, amb una població que a l’estiu aconsegueix els 3,3 milions».

Carmelo Ortolà explicava que el President del Consell els va informar que “té una reunió prevista, a finals del mes de març, amb el Ministre de Foment”. En eixa reunió estarà present “el tema del tren de rodalies de la línia València-Gandia i la seua prolongació fins a Dénia, serà un punt prioritari en eixa negociació de necessitats d’infrastructures que va a transmetre-li el President de la Generalitat al Ministre de Foment”. Així mateix, Ortolà informava que li consta “la predisposició del Ministeri de Foment en donar-li llum verda a aquest projecte”.

En la seua intervenció, Camps va comentar que sol•licitarà a Foment que s’acurten els terminis d’execució de l’enllaç ferroviari i s’aprofiten els estudis realitzats pel Govern valencià per a esta línia de ferrocarril.

L’alcalde de Pego, expressava que aquesta infrastructura ferroviària “seria positiva per als pegolins perquè només s’haurien de desplaçar 9 quilòmetres fins a la ciutat d’Oliva per a agafar el tren cap a València i si amb el temps eixe mateix projecte es pugués allargar fins Alacant també seria un punt important de comunicació i de menor risc de transports com implica el transport públic”.
523 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!