La web de Ràdio Pego torna a funcionar

Després de 4 dies sense poder accedir a la pàgina web d’aquesta casa, Vicent Morera ha aconseguit solucionar el problema d’arrel, una qüestió de desbordament de dades al fitxer base de la web. Un problema que pot haver estat accentuat pel col•lapse telefònic de divendres passat, que va deixar sense telèfon i internet a més de 100.000 usuaris. Divendres passat de matinada es va inundar la seu de la companyia Telefònica a Benidorm per unes obres i va provocar una fallada tècnica. Aquesta no es va solucionar fins a pràcticament les sis de la vesprada. L’avaria va deixar, durant hores sense telèfon fix i mòbil, a més de cent mil usuaris de diversos municipis de la Marina Baixa i la Marina Alta i a altres 28.000 abonats a la línia d’ADSL de Telefònica.

L’avaria va causar importants perjudicis a particulars, però fonamentalment a oficines, sucursals bancàries, comerços i mitjans de comunicació com Ràdio Pego, als que la falta de comunicacions telefòniques els va impedir realitzar qualsevol tipus d’operació, en alguns casos, durant tota la jornada.
El tall del senyal telefònic va afectar també els serveis d’emergències locals, entre ells bombers, forces i cossos de seguretat, policia local, centres sanitaris i seu dels jutjats, que no van tenir telèfon fins a les deu del matí.

El motiu de l’avaria va ser una inundació en la sala de transmissions de la central de Telefónica a Benidorm, ubicada en el carrer Tomás Ortuño i que dóna servei a tots els municipis de la Marina Baixa i a alguns municipis de la Marina Alta. En l’edifici s’estan executant unes obres per a reparar la teulada i, segons pareix, els operaris no van cobrir completament alguns dels orificis de la terrassa en què treballaven el dia anterior. Este fet, unit a la intensa pluja que va caure des de poc després de la mitjanit, va facilitar l’entrada d’aigua en l’última planta de l’edifici, en la que es troba la sala de transmissions. L’entrada d’aigua va provocar que es fonguera un dels equips transmissors i deixara de rebre i emetre senyal, segons va confirmar un operari de Telefónica, que a més va qualificar l’avaria com «massiva» i «molt greu» i va manifestar que tardarien hores a poder solucionar-la per complet.

L’apagada telefònica va afectar més de cent mil usuaris de tots els municipis de la comarca de la Marina Baixa. A més, es va deixar notar en localitats de la Marina Alta.

El tall de comunicacions va afectar línies telefòniques i d’ADSL. Un fet, aquest últim que va afectar l’actualització puntual de la web de Ràdio Pego, que no va poder restablir la seua connexió.

Ha estat, avui mateix, fa poc menys d’una hora quan Vicent Morera, tècnic de Ràdio Pego, ha pogut arribar al problema clau i solucionar-lo. “Podria haver passat en qualsevol moment”, assegura Morera. Perquè el problema es deu a que el fitxer log, és a dir, el fitxer que guarda totes les accions que entren al programa estava sobrecarregat d’informació i és a causa d’aquesta sobredimensionalitat que la pàgina donava error. L’avaria de divendres, potser, haja ajudat a accelerar el procés de desconnexió, però el perill estava ahí. Després d’aquest informatiu s’actualitzarà el contingut de la pàgina web, recordem: www.radiopego.com
218 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!