La violència de gènere despullada

Cristina del Valle va descriure i situar la realitat social de la violència de gènere a l´Estat Espanyol i al món sencer d´una manera contundent, amb xifres, amb serietat i amb multitud d´exemples de màxima actualitat. Aquesta vesprada continuen les activitats de la setmana de la dona amb la conferència, a les 7.30 de la vesprada a la Casa de Cultura sobre problemes vaginals. Dijous, 8 de març, dia de la dona treballadora, a Pego se celebra el IV Concurs Gastronòmic de Plats Típics. Per la nit, projecció de “Maria Antonieta”. La violència de gènere no és un fenomen nou. Actualment, però, se´n parla més. Es pot dir que ara, des de fa uns anys ençà, està eixint a la llum pública amb tota la seua cruesa. Agressivitat masculina que no troba obstacles per a imposar-se, d´una manera conscient, sobre la seua parella, la “seua” dona, tractada com una possessió més, una dona que ha d´obeir i creure cegament. Moltes són les iniciatives que darrerament s´estan duent a terme per a mitigar (per a erradicar) eixe terrorisme domèstic cap a les dones. La violència de gènere és la primera causa de mort de les dones a Europa i només ix a la superfície un 20% del problema, una mínima punt de l´iceberg, una xifra que va aportar Cristina del Valle durant la conferència que va oferir a la Casa de Cultura dilluns de vesprada dins les activitats de la setmana de la dona a Pego.

La Llei Integral Contra la Violència de Gènere és la proposta més ferma fins aleshores, tot i que aquesta compta amb altres entitats i organismes que la recolzen, com és l´observatori de la violència de gènere, les unitats provincials de lluita contra eixa violència o la llei d´igualtat de gènere. Però les dades continuen duent un degoteig d´assassinades és per això que s´ha de reforçar encara més les aportacions a l´erradicació de la violència. En aquest sentit, el Govern anunciava el dilluns l´ampliació del servei de tele-assistència mòbil a les víctimes de maltractament, la posada a disposició d´immobles de Patrimoni per al seu ús com a cases d´acollida i la propera regulació del Fons de Garantia d´Aliments. Així mateix la vicepresidenta del Govern anunciava la creació de 43 jutjats de violència de gènere i el mateix nombre de fiscals per a dur-los endavant, a més de set unitats de forenses. Aquestes són algunes de les 10 noves mesures per a lluitar contra la violència de gènere.

Segons un estudi sobre 147 sentències de Tribunals del Jurat, dictades per assassinats i homicidis ocorreguts en l´àmbit de la parella, el que s´anomena violència domèstica i de gènere, compreses entre 2001 i 2005 a tota Espanya, els homes que maten a les seues parelles no són ni bojos, ni drogadictes, ni alcohòlics. Els homes no maten a les seues parelles, o ex parelles, moguts pel desequilibri psíquic o per la influència de les drogues o l´alcohol, el que desmitifica la fotografia típica i tòpica dels assassins.

Cristina del Valle, presidenta i fundadora de la Plataforma de Dones Artistes davant la Violència de Gènere, aquestes morts s´han de situar dins el que s´ha anomenat, per les expertes, “rebel•lió de les esclaves”. És quan aquestes dones intenten trencar el cercle de la violència, quan inicien els tràmits del divorci, de la separació, quan s´atreveixen a denunciar, quan són assassinades.

Per tal que aquest fenomen desaparega s´ha de fer un front comú. S´ha de denunciar sense por, en veu alta. Les dones s´han d´unir per tal de canviar el model patriarcal de societat que en el segle XXI continua imperant. S´ha d´educar per una convivència en igualtat i pacífica, sense submissions de cap tipus gènere.

Però les activitats al voltant de la setmana de la dona no s´acaben ahí. Aquesta vesprada a les 7.30 de la vesprada a la Casa de Cultura tindrà lloc la conferència “Problemes vaginals” a càrrec dels fisioterapeutes Paqui Palmer i Vicent Camarena, especialistes en Reeducació del Sòl Pelvià o incontinència urinària, entre d´altres temes. Durant aquesta xerrada exposaran alguns dels nous tractaments que estan utilitzant per a solucionar problemes de sempre.

I més coses. Demà dijous, 8 de març, dia de la dona treballadora, aquesta casa, Ràdio Pego retransmetrà en diferit al programa “Taula Oberta”, de 1 a 2 del migdia, la conferència impartida per Cristina del Valle de la que ja hem exposat els punts bàsics. A més, a Pego se celebra el IV Concurs Gastronòmic de Plats Típics Pegolins. Es lliuraran tres premis; millor arròs amb crosta a l´estil del municipi, dotat amb 500 euros; millor plat de lliure creació, dotat amb 450 euros i millor postre típic del terreny, dotat amb 400 euros. La condició bàsica per a participar és que totes les receptes cuinades que es presenten han de ser típiques del terreny. La deliberació del jurat serà a partir de la 1,30 del migdia al Saló Fillol´s.

I per la nit, a les 10 i al Cinema Municipal, projecció de “Maria Antonieta”; la darrera pel•lícula de l´oscaritzada directora Sofia Copola. El film relata una nova versió de la vida de la llegendària i adolescent reina de França Maria Antonieta, promesa al Rei Lluís XVI als 14 anys d´edat. En l´opulenta cort de França aquesta reina es convertirà en la monarca més incompresa de la història del país veí.

429 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!