La V Fira de Comerç de Pego centra l’activitat pegolina aquest cap de setmana

Durant dissabte 29 i diumenge 30 de novembre, de 10 del matí a 10 de la nit el centre urbà viurà una frenètica activitat oferint múltiples activitats, productes i descomptes, a més d’alguna sorpresa. Fins a 40 comerços, el doble que l’any passat i 15 associacions pegolines exposaran, durant dos dies tot el seu gènere perquè ningú es quede sense regal aquests Nadals. La Plaça de l’Ajuntament serà, en certa manera, l’eix central dins la Fira, allí es desenvoluparan la major part de les activitats d’animació, els diferents tallers de l’Escola d’Adults exhibiran el seu treball a la Casa de Cultura. Aquest cap de setmana a Pego, no cal dir-ho, el més cridaner és la celebració de la V Fira de Comerç, un dels esdeveniments més importants al poble per aquestes dates que intentarà, durant dos dies, trencar la quotidinitat pegolina. Enguany la V Fira de Comerç ve amb una novetat essencial i és que la zona del centre del poble serà la mateixa fira, com explicava la regidora de comerç, Creama i turisme, Pepa Sendra.

En aquesta edició el nombre de participants dobla al d’anys anteriors arribant als 40 comerços presents en la V Fira de Comerç, 32 d’ells de Pego i la resta arribats de fora del municipi i és que sembla que la nova ubicació ha animat a un major nombre d’establiments a decidir-se a mostrar els seus productes en un esdeveniment excepcional com aquest. De fet, des de l’Associació de Comerciants de Pego es valora molt positivament el canvi d’ubicació, com explicava el seu president, Ximo Bolta.

Però la Fira i Festa del Comerç no només acull a comerços, sinó que tothom que passege pels carrers del centre del poble (Ecce-Homo, carrer Major, Sant Antoni de Pàdua, part de Jaume I, Ramon i Cajal) podrà apropar-se a unes 15 associacions pegolines que enriquiran l’esdeveniment (AMPA Ambra, Filà Coscolls i Albardins –filaes capitanes 2009-, Filà Algarades, Associació Esperança, Obrint Camí, Falla Plaça i Natzarè, Falla Convent, Falla La Font, Casal Cultural, FPA –boixeteres, ball, pintura, restauració de mobles, escola de teatre- parròquia i Scouts).

Enriquiran també la V Fira de Comerç les diferents activitats previstes durant els dos dies de fira com són la I Trobada de Muixerangues, balls moderns (amb les actuacions de Bebop) i tradicionals, tallers florals, cata de vins, animació de carrer, entre d’altres. La major part d’aquestes activitats es desenvoluparan a la Plaça de l’Ajuntament que serà, en certa manera, l’eix central, com explicava Alicia Carbonell, Agent de Desenvolupament Local de Creama Pego.

Apuntar també que els diferents tallers que es realitzen des de l’FPA estaran ubicats a la Casa de Cultura on s’exposaran els quadres de les classes de pintura, alguns mobles restaurats, es ballarà i també es passaran fotografies de la història de l’escola de teatre, entre d’altres.

Al respecte de la seguretat la regidora de comerç ha explicat que s’ha acordat que “la policia local doblarà els torns durant el cap de setmana per a recolzar la vigilància que ja faran dos vigilants privats.”

Des de Ràdio Pego, demà dissabte es farà un especial de dos hores al voltant de la V Fira i Festa del Comerç, des de les 12 i fins a les 2 de la vesprada. A més, ‘la Manta al Coll’ entrevistarà a les diferents muixerangues que participen en la I Trobada de Muixerangues a Pego en el seu horari habitual, de 10’30 a 12.
469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!