La tardor s’acomiada amb neu

Esta matinada ha començat a nevar a les tres valls de la Marina Alta i al Comtat. Les autoritats d’estes poblacions fan una crida als seus veïns per a que tornen el més prompte a casa ja que a la vesprada les carreteres podrien estar tallades. Les temperatures han baixat considerablement i la inestabilitat continuarà a la comarca fins el diumenge. Fins a les 9 del matí s’havien replegat a Pego al voltant de 42 litres. Tenir uns nadals blancs és el somni de qualsevol xiquet de la Marina i de Pego i enguany pareix ser que la neu serà un element més de les festes. Les temperatures han baixat considerablement a tot el territori valencià situant-se a Pego per sota dels 10 graus. Aquestos valors són menors en els pobles de La Vall i del Comtat. De fet a Laguar hi havia a les 7.30 hores del matí dos graus al poblet de baix del tot, on havia començat a nevar cap a les 11 del matí. Abans ho havia fet ja al Collao i al poble de dalt.

La situació és similar a la Gallinera, on l’alcaldessa del municipi, Mari Carmen Palmer comunicava a Ràdio Pego que la carretera estava molt perillosa. De fet, tres vehicles de la Gallinera han baixat fa escassos minuts a Pego per a arreplegar a una dotzena de xiquets del col•legi. L’alcaldessa preferia arreplegar als xiquets abans que es fera intransitable la carretera i demanava als veïns de la Gallinera que tornaren prompte a casa.

La situació a Ebo és similar, la farmacèutica del poble, Inma no ha pogut pujar des de Pego perquè la carretera estava coberta de neu. A meitat camí ha hagut de fer mitja volta i tornar-se´n al poble. Per la seua banda, l’alcalde del municipi, Joan Frau, ens comentava que continuava nevant amb intensitat i destacava que avui en dia no és com abans ja que hi ha menjar a les cases i telèfons. A més deia que la neu seria bona per a la cirera i les oliveres.

A la comarca del Comtat també ha començat a nevar esta matinada, cap a les set hores aproximadament. Passades les 11.30 hi havia quatre dits de neus i la temperatura era de zero graus, segons informava Samuel Piera, un agricultor de Benimassot.

Les previsions meteorològiques apunten a què la inestabilitat durarà al menys fins el dissabte. De ser així, el cap de setmana i els dies de Nadal poden ser una autèntica caravana de vehicles que des de Pego i la costa de la Marina Alta és desplacen cap a l’interior de les muntanyes.

Mentres esperem a gaudir de la neu, es prega a tots els conductors que extremen les mesures de seguretat i no facen viatges innecessaris ja que podrien trobar-se amb trams de la carretera en molt mal estat. A més es prega als veïns del pobles de muntanya que tornen el més prompte possible a les seues cases davant la possibilitat de que no ho puguen fer a la vesprada.


460 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!