La subestació elèctrica de Dénia bloquejada

La Conselleria d´Infraestructures ha decidit que fins que no s´arribe a un acord entre les parts implicades al conflicte sobre com desenvolupar la nova línia elèctrica entre El Verger i Dénia el projecte d´Iberdrola estarà bloquejat. El president de la Plataforma de Veïns La Giralda-Bovetes, Javier Seguí, es va reunir ahir amb el director general d’Energia, Antoni Cejalvo, de la Conselleria d’Infraestructures, i els regidors del PP de Dénia, Ana Kringe i Vicente Chelet. L’objectiu era reiterar al director general que es complira l’acord plenari i la futura subestació elèctrica de la ciutat no es construïra en La Giralda així com que el cablejat fóra soterrat.

En aquest sentit, segons Seguí, «el director general va assegurar que tenia sobre la taula des de feia dos mesos la resolució d’Iberdrola per a aprovar el projecte i encara no s’havia signat amb la intenció d’aconseguir un acord entre les parts afectades». El president de l’associació va assegurar ahir que «és una bona notícia perquè això significa que Iberdrola podria estar buscant alternatives al projecte previst».

El president de la Plataforma de Veïns va apuntar que les seues reivindicacions «no són un capritx» i així li ho van fer saber al director general d’Energia, Antoni Cejalvo. «No estem disposats a permetre que s’hipoteque el futur de les pròximes generacions ni a pagar a qualsevol preu la infraestructura».

En aquest sentit, des de la plataforma d’afectats s’insta a buscar un nou emplaçament per a la subestació així com que la línia se soterre i en comptes de transcórrer aèria. Javier Seguí aposta per un projecte «consensuat».

La Plataforma de Veïns La Giralda-Bovetes també ha acudit a la Síndic de Greuges. Ahir, en la reunió, Cejalvo va revelar que la Síndic està demanant explicacions tant a la conselleria i com a Iberdrola sobre el projecte per no estar aquest consensuat entre veïns, ajuntament i empresa.
535 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!