La segona assemblea oberta a Pego ‘pren’ el pati de l’antic institut per a reivindicar la seua cessió immediata

Divendres passat de vesprada se celebrava la segona assemblea oberta a Pego i les persones participants van decidir dur-la a terme al pati de l’antic institut donat que, actualment, és una de les seues principals reivindicacions. A més, d’esta segona assemblea van eixir diferents grups de treball especialitzats en diverses matèries per poder realitzar propostes que el conjunt dels membres puguen aprovar i impulsar. La propera assemblea ha estat convocada per al divendres dia 4 de juliol a les 20h.
El passat divendres es va celebrar a Pego la segona Assemblea Oberta. Esta va tindre com a novetat que es va celebrar dins del pati de l’antic institut. Les més de cent persones que hi van participar van decidir ‘prendre’ eixe espai simbòlicament per a “compartir idees i opinions sobre les necessitats del poble i la manera en què ha de funcionar el grup per poder dur a terme noves propostes que milloren la vida de la població i donen resposta a les necessitats dels pegolins i les pegolines”.
El primer tema que es va tractar va estar, justament, les actuacions que l’assemblea oberta anava a impulsar per tractar “d’accelerar la cessió a l’administració local de l’antic institut”. Àngel Oltra, secretari local de Compromís per Pego valorava positivament la resposta de la gent perquè això vol dir que “les persones tenim ganes d’actuar, de parlar i de decidir i proposar que és el que volem que es faça al nostre poble i, sobretot d’espais com el de l’institut”. Apuntava Oltra que també es va tractar, sobre l’antic institut, “com podríem gestionar-lo, a qui haurien d’anar dirigits els locals”. Concloïa que “en definitiva l’assemblea no és més que el primer pas per a decidir com volem que siga Pego en la recuperació dels espais públics”.

Representants de l’Assemblea de Pego també transmetien que estes assemblees tenen com objectius “que la gent s’active un poc en la política actual, veure’ns les cares, parlar, posar unitat entre la gent del poble interessada en què Pego siga també el que està passant a la resta d’Espanya com és la fam, els desnonaments i farem que això no passa ací”.
Explicaven els joves de l’Assemblea de Pego que en la segona assemblea oberta “ha eixit la via per a ocupar l’institut vell”. De fet, des de l’Assemblea de Pego es va suggerir una ocupació fora de la via burocràtica i que s’autogestione però, reconeixien que la proposta no ha sigut acceptada. També expliquen que “un edifici que Pego s’estima molt i és tan evident que s’està deixant perdre i per això intentaran recuperar l’espai i que s’aprofite”.

Des de l’assemblea oberta recorden que “fa ja més de tres anys que es va produir l’abandó de les instal•lacions de l’antic institut d’educació secundària, a l’haver-se construït un de nou en altra ubicació. Després de tot este temps, les infraestructures han anat degradant-se, i la societat pegolina que tantes necessitats té d’espais públics per dur a terme la seua intensa activitat associativa i cultural, no ha pogut gaudir de tots els beneficis que la reversió de la titularitat al poble de Pego li donaria”.
Per tal de fer que el procés siga més ràpid i que Conselleria tramite l’expedient amb celeritat, l’assemblea va prendre diverses decisions. El Grup Municipal Compromís per Pego, presentarà una moció al proper ple ordinari del dia 3 de juliol “demanant la implicació activa del consistori en tots els àmbits, sol•licitant que es faça una “ocupació” institucional simbòlica de les instal•lacions per visibilitzar el problema. També es demanarà que s’accepten sistemes d’autogestió dels espais que resulten alliberats per la cessió, i que es coordinen les activitats voluntàries de la ciutadania en les tasques de rehabilitació.

D’altra banda, s’arreplegaran signatures entre el veïnat del poble, per recolzar estes demandes”.

En un altre ordre de coses, de la segona assemblea oberta també van eixir diferents grups de treball especialitzats en diverses matèries per poder realitzar propostes que el conjunt dels membres puguen aprovar i impulsar. Ho explica Àngel Oltra, secretari local de Compromís per Pego:

També van decidir recolzar propostes informatives i reivindicatives de les que van informar diversos membres del col•lectiu assembleari.

Van quedar per tindre una tercera reunió el divendres dia 4 de juliol a les 20h, després que el ple de l’ajuntament haja deliberat sobre les propostes presentades en la moció abans esmentada.
612 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!