La secretària local del Bloc es pregunta si “és necessari que ens jubilem als 67 anys?”

Conxa del Ruste assegura que la proposta sobre l’augment de l’edat de jubilació llençada pel Govern Central té la finalitat de “tapar la boca als sistemes financers, a la banca i a alguna altra organització internacional que sempre opina que les pensions s’han de reduir.” Del Ruste argumenta en un article d’opinió que “com a part fonamental de l’Estat, el Sistema de Seguretat Social, no pot entrar en fallida perquè això significaria que l’Estat està igualment en fallida” i és impossible que això ocórrega.
Encara no feia una setmana des què els sindicats majoritaris i d’altres més minoritaris convocaren les primeres manifestacions arreu de l’Estat Espanyol per a criticar la proposta del Govern Central d’augmentar l’edat de jubilació i canviar alguns aspectes del Sistema de Pensions, quan la secretària local del Bloc de Pego, Conxa del Ruste, enviava a la premsa un article d’opinió sobre aquesta qüestió que, de tirar endavant, afectarà a tots els treballadors i treballadores en actiu actualment. La nacionalista comença la seua argumentació afirmant que “fins ara semblava que el govern de l’estat estava evitant tocar, ni de lluny, el Sistema de Seguretat Social, base del nivell de benestar que hem aconseguit fins al moment”. Tot i això, continuava del Ruste, “ara ja s’ha obert la caixa dels trons i es despenja amb un retoc important al sistema de pensions públiques amb la finalitat, suposem, de tapar la boca als sistemes financers, a la banca, i a alguna que altra organització internacional que sempre opina que les pensions s’han de reduir. Ara, fins i tot, han de rendir comptes davant del diari britànic The Financial Times. Això ho fa un govern d’un partit que s’autodesigna com a progressista, d’esquerres, obrer…. menys mal!”

Segons Conxa del Ruste “el Govern estatal, recolzat en intervencions anteriors des d’Europa pel Partit Popular Europeu, del que forma part el PP espanyol, ha proposat la reducció de les pensions a Espanya per garantir la solvència del sistema” amb l’argument de què, “en teoria el sistema de Seguretat Social es col•lapsarà en un breu termini de temps, si no es desenvolupen les mesures que estan proposant-se de forma quasi unànime”. Davant aquest argument, la secretària local del Bloc es lamenta que “malauradament, cada vegada que passem per una situació de crisi econòmica s’esgrimeixen els mateixos arguments i fins i tot dades semblants. La qüestió és que estes prediccions apocalíptiques se sustenten en dades i opinions totalment discutibles.”

És per l’anteriorment exposat que del Ruste opina que “és realment una posició realment hipòcrita perquè estan reaccionant davant la crisi insuflant diners al sistema financer i després igual el Govern i que el mateix sistema financer estan enfrontant-se als que no han provocat la crisi demanant una sèrie de reformes laborals, una sèrie de reformes del sistema de pensions que personalment pense que no tenen raó de ser.”

I és que argumentava Conxa del Ruste que “cal tenir en compte que la Seguretat Social mobilitza una enorme quantitat de diners, que en la seua major part està fora de l’abast de Caixes, Bancs i companyies d’assegurances privades. Estos diners són atractius per al sector financer. Per això este sector sol estar darrere de les protestes que demanen la privatització de la Seguretat Social basant-se en la seua suposada inviabilitat.” Destacava del Ruste la contradicció del sector bancari, exposant que “el mateix sector de la banca, que defensa la pujada de l’edat de jubilació, ha estat el primer a jugar a les contradiccions, s’ha servit de les pre-jubilacions com a mesura laboral per a reduir plantilles”, el que la duu a afirmar que “este és un tema que si que caldria debatre en profunditat, i no està en l’agenda de ningú fer-ho”.

En un altre ordre de coses, la secretària local del Bloc explicava que “hem viscut diferents moments en els que l’apocalipsi anava apropant-se al nostre sistema de Seguretat Social i la seua viabilitat futura, sempre segons les informacions que vessava la premsa neoliberal, encara tan vigent.” Una qüestió que la duia a afirmar també que “la premsa suposadament progressista s’ha passat també al bàndol de les opinions de The Financial Times, de la CEOE, i de totes les organitzacions internacionals que no han demostrar que estiguen en la possessió de la raó, però que són les opinions que en tot el món sembla que siguen les de més pes […] un pensament únic que no sabem perquè continua sent únic perquè de fet en esta crisi hem vist que ells no estaven en possessió de la raó, ja que ningú la va preveure, ningú va saber solventar-la i fins al moment en què totes estes entitats financeres que van entrar en fallida , tot eren ferms defensors del sistema”.

“Van ser les onades de persones immigrants que van vindre a treballar amb nosaltres per diferents motius, però també a deixar els seus impostos i les seues cotitzacions, les que ens van salvar de la darrera fallida del Sistema de la Seguretat Social. Elles, més l’augment de la productivitat, i d’altres coses que ningú té en compte quan fa projeccions de població i de desenvolupament a mig termini. Perquè quan és travessa una bona època en termes econòmics, augmenta la productivitat i la riquesa, es genera ocupació i augmenta el nombre de persones que ingressen directament al sistema”, explicava del Ruste.

També assenyala la nacionalista que “D’altra banda, ningú pot dir que el Sistema de Seguretat Social pot estar a prop de la fallida, per una senzilla raó, és un pilar fonamental d’aquest Estat, d’aquest país, una conquesta del nostre xicotet estat del benestar -dic xicotet perquè ací no ha arribat a desenvolupar-se en la mesura que haguera segut desitjable-, i encara que es menut ja estan intentant estavellar-lo. Com a part fonamental de l’Estat, el Sistema de Seguretat Social, no pot entrar en fallida perquè això significaria que l’Estat està igualment en fallida, i això seria un altre tema que no ens plantegem. Si arribara un moment en què no pogués subsistir amb les aportacions dels propis treballadors i empresaris, l’Estat hauria d’estar a l’altura per a resoldre eixes mancances. O és que l’estat només resol els problemes de la banca quan es veu al límit d’un precipici per haver arriscat massa i haver obtingut beneficis desmesurats per a uns pocs amb la seua gestió? És que les pensions no serien mereixedores d’eixes mesures de salvament, donat el cas? Hem de suportar sense queixa les ajudes a la banca via pressupostos per a què després de ser salvat, el sistema financer recomane fortes rebaixes socials com a mesura per a eixir de la crisi?”, es preguntava retòricament la secretària local del Bloc.

Per tot l’anteriorment dit, Conxa del Ruste assevera que “No podem suportar de braços plegats, que aquesta crisi, provocada per l’avarícia dels bancs, l’especulació i la falta de control dels sistemes financers globalitzats, acabem pagant-la les mateixes persones de sempre, i ells, es queden tan frescos.”


705 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!