La Rondalla del Ceam seleccionada entre 70 per a actuar al Palau de la Música

Els més de 30 membres de la rondalla de Pego estan d´enhorabona perquè han estat dels pocs seleccionats per a actuar el proper 16 de juny al Palau de la Música de València. Un cd i un dvd han sigut suficients per a convèncer el jurat. Quan sentim la paraula rondalla dos imatges venen a la ment. La narració breu de caràcter fantàstic, llegendari o amb elements reals, destinada a entretenir els més menuts i el grup de joves (o no tan joves) que fan la ronda de nits per a divertir-se. Nosaltres parlarem de la segona opció. Des de fa molts anys que Pego compta amb la Rondalla del Ceam i els seus més de trenta membres estan d´enhorabona.

La dedicació d´aquesta gent a la rondalla ha donat uns fruits d´allò més sabrosos, perquè després d´enviar un cd i un dvd amb unes 14 cançons per a optar a actuar al Palau de la Música de València, el jurat ha considerat que la seua tasca és una de les major qualitat del país. De 70 grups presentats la Rondalla del Ceam de Pego ha estat elegida de les 7 millors i és per això que el proper 16 de juny pujaran a uns dels escenaris del Palau.

El “Carbonero” fa uns 12 ó 13 anys que forma part de la rondalla, tot i que hi ha membres que encara fa més temps que s´hi dediquen. Fins a una trenta de persones que formen part d´aquesta agrupació musical.

Toquen un poc de tot, sobretot allò tradicional que entra dins l´estil més pur de la rondalla, les havaneres. Tot i que també incorporen cançons més modernes per treure-li més suc a l´afició.

Gent jove, això és el que voldrien els membres de la rondalla, que els joves s´apuntaren a la formació i aportaren un aire nou, segons confessava el “Carbonero”. Que a més afirmava que la música és un art universal que uneix. Així mateix expressa la seua il•lusió que eixa unió que propicia la música s´estenguera a d´altres àrees per a aconseguir aturar les guerres del món.

413 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!