La roba usada recollida a Pego permet a Texlimca donar 1.200€ a Obrint Camí

A mitjans de febrer el gerent de l’empresa que recull la roba usada al municipi, Joan Carles Aranda, va entregar una part dels beneficis aconseguits amb la «valorització de tot el que s’arreplega en un contenidor» de roba usada a l’associació local triada per l’Ajuntament de Pego, Obrint Camí.
El passat 12 de febrer el gerent de Texlimca S.A., Joan Carles Aranda, acompanyat del regidor de Medi Ambient, Andreu Dominguis, va fer entrega d’un txec per un import de 1.249,38€ a l’associació local, Obrint Camí.
Esta donació és fruit del conveni que s’ha anat renovant per part de l’Ajuntament de Pego amb Texlimca S.A.. Des de 2009 esta empresa especialitzada en el reciclatge tèxtil va començar a gestionar els contenidors de roba usada del municipi i, des d’aleshores «una part dels seus beneficis es destinen a algun tipus d’associació local». Esta és la cinquena edició.

Aranda explicava aleshores que a Texlimca «fa anys crearen el que es coneix actualment com a responsabilitat social corporativa» el que implica que «dels resultats de la ‘valorització’ de tot el que s’arreplega en un contenidor, destinem part d’eixos beneficis, bé a una associació local o a una autonòmica».
L’associació que des d’aleshores ha anat beneficiant-se d’este conveni ha estat Obrint Camí, una elecció realitzada des de l’Ajuntament de Pego i que va estar motivada perquè des de l’equip de govern «creiem que està molt necessitada i fa una tasca molt gran en la gent discapacitada associada», en paraules del regidor de Medi Ambient.
Texlimca passa dues vegades per setmana a recollir la roba dipositada en els distints contenidors que hi ha distribuïts pel municipi. La roba dipositada en els contenidors s’arreplega a mà, el que explica la importància de dipositar la roba en borses ben tancades i no massa grans. Els contenidors són blau clar amb núvols i una estrella que aconsella.

Des de la regidoria de Medi Ambient recorda que, «amb aquesta roba, a més d’ajudar a les persones més desfavorides, s’ha abonat una ajuda a l’associació local Obrint Camí equivalent a 8 cèntims d’euro per quilogram de roba recollida». En 2011 el quilo de roba estava a 3 cèntims d’euro.
583 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!