La remodelació de les 5 places de Pego inaugurada oficialment

Ho va fer ahir el conseller d’Infrastructures i Transports, Mario Flores. En la seua visita va signar el llibre d’honors de l’ajuntament de Pego, un llibre, segons l’alcalde del municipi el que allí s’escriu “sempre quedarà”. El Conseller va aprofitar per a anunciar el desdoblament de la carretera CV-700, que uneix Pego amb El Verger. El 5 de juny de 2008 el secretari autonòmic d’Infrastructures i Transports, Victoriano Sánchez va realitzar un acte similar a una inauguració de les obres de remodelació de les 5 places i 7 carrers de Pego que ha dut a terme la Conselleria d’Infrastructures i Transports. En aquell moment les obres encara no havien finalitzat. El polèmic acte que es va dur a terme aquell dia de principis de juny, era, puntualitzava ahir l’alcalde del municipi, no una inauguració, sinó una posada parcial en funcionament d’una part important de les obres. És per això que ahir, dimarts 31 de març, va tenir lloc la inauguració oficial de la remodelació de les 5 places i 7 carrers de Pego, per part del Conseller d’Infrastructures i Transports, Mario Flores.

Abans d’això, però, el conseller va passar per l’ajuntament de Pego per tal de signar en el llibre d’honor del consistori. Un fet que es va dur a terme a petició de l’alcalde, l’independent Carmelo Ortolà, que va declarar que“les fotos i els articles de premsa, els comentaris de les persones passaran amb el temps, però açò quedarà” i és per eixe motiu que el primer edil “tenia especial interès en què el primer que fera en arribar a Pego [referint-se al Conseller fora signar en el llibre d’honor], especial interès per la inversió que s’ha fet per Pego i per l’aposta que va fer la Generalitat Valenciana, concretament la Conselleria d’Infrastructures, per aquestes obres, per tant agrair-li i deixar constància històrica d’aquest esdeveniment”.

En eixe llibre d’honor de l’ajuntament de Pego el conseller Mario Flores va escriure que la remodelació de les 5 places és “Una gran aposta de sostenibilitat que millorarà la imatge del municipi i gaudiran veïns i visitants i no dubte que les molèsties que han ocasionat les obres es compensaran amb escreix”. Però va anar més enllà i en el seu escrit el Conseller d’Infrastructures i Transports va “anunciar el projecte de duplicació de la CV-700 connexió amb la N-332 que en breu traurem a licitació per a complir el nostre objectiu d’apropar l’interior a la costa i millorar les nostres infrastructures”.

Aquest projecte prioritza el vianant, “ell és el que utilitzarà les places i el major beneficiat en la nova configuració dels carrers”, va torna a explicar, com ja fer el passat 5 de juny de 2008, l’arquitecte encarregat de les obres de remodelació, Antonio López que justificava així que “en els carrers del casc antic es modifica la secció, es plantegen talles de plataforma únic, desapareix la calçada entesa com a pas preferencial de l’automòbil.” En la seua intervenció, López, reconeixia que el projecte va “provocar rebuig per la disminució de places d’aparcament”, però confiava en què “el temps propiciarà una acceptació d’aquesta nova configuració”.

En la seua intervenció l’alcalde reiterava que “este projecte no ha estat exempt de molts problemes […], però ho hem sabut portar fins al final […] i s’ha aconseguit alguna cosa beneficiosa per a les persones […], el que supose que en un futur s’entendrà”. La inversió de més de 3 milions d’euros de la Generalitat Valenciana en el projecte feien agrair a Ortolà el definia com a “repte d’inversions a Pego que naix en l’anterior legislatura amb altres inversions importants” com l’aula de Rosalia Bondia, el col•legi que s’està construint de Carolina Sala i el que serà l’obra del futur institut. I recordava a una de les persones que va fer possible que el projecte s’haja dut a terme, l’aleshores Director General d’Arquitectura, el també expopular, Fernando Mut.

Apuntava també Carmelo Ortolà que la funció dels alcaldes és demanar i és per això que va aprofitar l’avinantesa de l’acte i la presència del Conseller Mario Flores per tal de demanar que “continuen recolzant” els projectes emblemàtics que “estan avançant en la seua gestió com és un camp de golf que pot donar molt de treball i il•lusió a este poble” i altres projectes que s’estan estudiant i és per això que Ortolà demanava al conseller que “continue atent a esta vila de Pego com l’ha atès fins ara”.

El Conseller d’Infrastructures i Transports va aconsellar que amb el Pla Confiança impulsat per Camps, ja que “fa temps que hi ha una inquietud per compensar eixes places de garatge que es perdien amb aquesta actuació [remodelació de les 5 places]”, “una de les actuacions que podrieu fer podria ser l’estudiar seriosament el que es fera un aparcament públic d’un tamany important per a poder acollir a tots els veïns que necessitaren una plaça d’aparcament”.

A l’acte d’inauguració de les 5 places no va acudir cap regidor del PSPV per qüestions d’agenda, tot i que estaven representats per la persona de confiança del parit a l’ajuntament, Carmina Dominguis. Els que no van acudir van ser els regidors del Bloc, que en aquest cas no van enviar representació com a acte de protesta, ja que “tot i reconèixer el compromís que ha tingut la Generalitat al fer esta inversió a Pego” consideren que “l’execució de l’obra en un espai tan densificat de persones i tan ocupat de vehicles i de tanta activitat econòmica i social, es deuria haver plantejat d’una altra manera”, declaraven fonts de la formació política.

301 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!