La regidora d’Urbanisme de Pego demana a la Diputació d’Alacant que contracte empreses locals

Perquè estes coneixen el poble i serien més eficaces i eficients executant els treballs de millorar de qualsevol infraestructura. Ho fa després de què s’hagen rebut les obres del projecte subvencionat per la Diputació ‘Millora d’infraestructures en diversos carrers de Pego’, per un valor de 239.991€, més tard del que tocava perquè s’han hagut de subsanar moltes deficiències al llarg de l’execució per part de l’empresa que va ser triada per la Diputació provincial.
Divendres passat l’Ajuntament de Pego va rebre les obres del projecte ‘Millora d’infraestructures en diversos carrers de Pego’, un projecte subvencionat per la Diputació d’Alacant que arribava a finals de legislatura i després de comprovar que quedava un romanent de tresoreria positiu en l’administració provincial. Va ser, per tant, la Diputació qui es va encarregar de triar l’empresa que ha executat les obres. Un fet, després de com s’han desenvolupat les mateixes, que feien declarar a Alícia Siscar, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego que «sempre hem cregut, i estem parlant en diputació, que si contractes una empresa de Pego sempre coneix més els problemes i fa un millor acabat i no adjudicar a empreses que no coneixes, o són amics o no sabem a qui les han adjudicades».
La subvenció, amb un pressupost de 239.991€, es va dividir en diverses parts:

• Instal•lació de la xarxa de telefonia als carrers Alter de Pau, Pau Miralles, La Pau i Dénia, Avda. Fontilles i Passeig Reina Sofia. Esta obra s’ha fet perquè, recordava Alícia Siscar, «quan es va fer este PAI no hi havia instal•lació de telefonia», el que impedix que el veïnat puga tindre telèfon fix. Admetia la regidora d’Urbanisme que «teòricament no li tocaria a l’Ajuntament pagar açò, els tocaria als propietaris, però com va ser una deficiència que es va fer en el seu moment, i s’ha subsanat».
• Remodelació de la rotonda del carrer Joan Carles I, Rei amb l’encreuament amb l’Avinguda del Mar. L’anterior disseny, una font, «estava en mal estat i no podíem tornar a posar aigua perquè era molt costós», al que s’afegix que era una infraestructura «molt perillosa per al trànsit». Actualment és una rotonda amb una olivera central i arbustos al voltant. Lamentava Siscar que va ser en esta rotonda quan van començar els problemes amb l’empresa, ja que va elegir una olivera que no era autòctona i la van haver de canviar.
• Asfaltat de diversos carrers del casc urbà: Sant Joan, Pere Sala, Mestre Berenguer, Sant Josep, Sant Francesc Xavier, Mar, Pau Miralles, Dénia, Ausiàs March, Castell de Castells, Avda. Alcalde Aquilino Barrachina Ortiz i Avda. Blasco Ibáñez. En esta part de les obres, informava Alícia Siscar que «van haver de llevar alguns asfaltats d’alguns carrers [previstos en la subvenció] per poder subsanar les majors deficiències detectades en les obres ja començades», pel que demanava disculpes als veïns dels carrers que no es van arribar a arreglar tal i com estava previst.
• Urbanització carrer Tormos. Esta actuació va consistir en una modificació del pendent de la calçada per a evitar que es concentraren les avingudes d’aigües pluvials sobre les cases que presenten façanes perpendiculars a este carrer, evitant al mateix temps inundacions i humitats als veïns del carrer Mestre Berenguer. El que s’ha instal•lat són embornals per facilitar l’evacuació d’aigües pluvials.
Lamentava també la regidora d’Urbanisme pegolina que «les obres s’han allargat més del que s’esperava perquè no s’havia fet segons estava indicat en el projecte, s’han hagut de subsanar moltes vegades i al final, havíem de signar la recepció d’obres molt anteriorment, però em vaig negar a signar la recepció perquè no estava en condicions». Admet Alícia Siscar que «potser tampoc està en condicions hui, però es que no podem fer res més». Assenyalava Siscar que pràcticament tots els dies es produïa algun problema i, recordava l’última anècdota, l’errada de l’stop mal escrit que va haver de ser rectificat pels pintors municipals.

Explicava la titular d’Urbanisme que, quan divendres va acudir a Pego el representant de la Diputació per a fer la recepció de l’obra, esta va insistir en fer la revisió de les obres executades a peu perquè es pogueren apreciar bé els acabats i les errades. Insistia i concloïa així, Alícia Siscar que, «tenint nosaltres en el poble empreses i podent donar faena al nostre poble, com anem a llogar empreses que tenen noms que igual ni es dediquen a això i fan una altra subcontractació?».

550 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!