La rebel•lió dels jubilats continua

Tot i que a Pego s’ha trobat una solució intermitja perquè els caps de setmana no es tanque el CEAM, el cert és que encara no està solucionat el problema i és per això que pensionistes continuen oposant-se a què Benestar Social tanque els centres socials el cap de setmana. D’altra banda, està previst que la setmana que ve visite el CEAM de Pego un representant de la Direcció Territorial de CEAMs.
Fa aproximadament un mes els usuaris del CEAM de la província d’Alacant s’alçaven en rebel•lió contra l’ordre de tancament dels centres que depenen de la Conselleria de Benestar Social. La rebel•lió continua i els jubilats que s’entretenen amb els seus envits de mus, cantant les quaranta en el tute o la falta d’envit del truc no permetran que la Conselleria de Benestar Social tanque els caps de setmana els 33 centres especials d’acollida a majors (CEAM) que hi ha al País Valencià i que depenen de la Generalitat, ja que és el lloc on acudeixen diàriament a entretindre’s i a gaudir d’un bon menú per cinc euros.

Tenim tres exemples de lluita d’aquestos combatents històrics. D’una banda, els pensionistes il•licitans, sota el lema de ‘No tancaran’, es van concentrar davant de la seua seu del CEAM a Elx. Els pensionistes del centre d’Elx van informar el Síndic de Greuges de la intenció de Benestar Social de clausurar estos centres els dissabtes i diumenges. De fet, es prepara una queixa massiva firmada per cinquanta pensionistes que estan disconformes amb la mesura.

També van protestar, fent pública la situació i convocant a diversos mitjans de la comarca perquè difongueren la notícia, des del CEAM de Pego. Similar va ser la resposta del CEAM Pius XII d’Alacant per a oposar-se a què per un retall de pressupost els caps de setmana hagen de quedar-se en el carrer o, millor dit, en les seues cases, sense les seues partides de cartes ni les seues entranyables converses.

La bel•licositat dels usuaris ha frenat de moment la intenció de Benestar Social de reduir despeses de personal i de manteniment d’estos centres socials els caps de setmana. I és que explicava el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego i també membre del Consell d’Usuaris del CEAM de Pego, Àngel Sendra que la consellera de Benestar Social, Angèlica Such “va emetre una ordre directament a CEAMS perquè obriren de la manera que fora”, després de les queixes rebudes des dels 33 CEAMS.

En el cas pegolí la solució provisional que s’ha trobat perquè els cap de setmana el CEAM romanga obert l’ha donada l’Ajuntament, qui “ha trobat una persona voluntària que va, obri i tanca, les determinades hores que el CEAM funciona”. Aquesta solució, com s’ha apuntat és provisional i de fet, la Regidoria de Serveis Socials espera la setmana que ve la visita d’un representant de la Direcció Territorial de CEAMs “per veure que passa”, en paraules d’Àngel Sendra.

Fonts de la conselleria que dirigeix Angèlica Such van informar que ja s’ha començat a estudiar la situació de cada centre en particular, “per a veure com es manté obert el cap de setmana”, és a dir, quants usuaris acudeixen i què costa tindre oberta la instal•lació, si bé les mateixes fonts van apuntar que encara que la intenció de la conselleria és “mantindre l’obertura, dependrà de cada un d’ells”.

D’altra banda, fonts pròximes al Síndic de Greuges van informar que la decisió de tancar els centres durant els caps de setmana, Benestar Social ja la té presa, si bé de moment s’ha ajornat davant del moviment de protesta que s’ha generat al sud de la Comunitat, que s’ha triat com a zona pilot per a experimentar l’efecte de tan impopular mesura.

D’altra banda, el CEAM de Pego té més problemes afegits. Problemes com que el bar està tancat perquè encara no té adjudicatari i que les persones o empreses que s’han interessat s’han tirat enrere perquè el plec de condicions és molt exigent. Per tal de comprovar com està solucionant-se aquest entrebanc, el regidor de Serveis Socials es va desplaçar fins a Alacant per a reunir-se amb la Directora de CEAMs de la Província d’Alacant.

Davant la responsable territorial dels CEAMS Àngel Sendra va ressaltar que la major problemàtica del CEAM de Pego és que “el nombre d’usuaris va augmentant” el que provoca que “este CEAM està quedant-se menut”. Per tal d’estudiar i avaluar el cas, un representant de la Direcció Territorial de CEAMs visitarà Pego la setmana que ve. Des de l’Ajuntament de Pego s’aprofitarà l’avinentesa per tal de plantejar la possibilitat de construir un altre centre de majors dimensions o ampliar l’actual, és per això que se’ls mostrarà “infrastructura que tenim nosaltres de possible adequació per a un futur centre o els terrenys que nosaltres tenim perquè si volen construir de nou es puga fer”.


381 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!