La pujada de l’IVA es notarà sobretot, a partir de setembre

Juliol ha començat amb la campanya de rebaixes d’estiu i amb la pujada de dos punts de l’IVA que irremeiablement es veurà aplicat en els productes a la venda, però serà realment a setembre quan es note la seua repercussió.
El passat 1 de juliol començaven, oficialment, les rebaixes d’estiu arreu del territori espanyol. Els comerços de Pego com cada any aposten per oferir la mateixa qualitat de producte, en un preu més reduït durant aquest període en què es venen els productes, majoritàriament, d’estoc. De fet, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Pego, Victòria Pastor, demanava públicament al veïnat de Pego que “ens tinguen en compte”, recordant-los que els comerços associats “estem ahí”. Assegurava Pastor que “hi ha ofertes molt bones” i recomanava que “s’aturen a mirar-les i si han de comparar-les que les comparen, però avui en dia a Pego tenim un producte que està molt bé i en un preu molt assequible”, afirmava.

A Pego, les botigues que formen part de l’Associació de Comerciants, no duen a terme unes rebaixes conjuntes, sinó que, com és habitual, cada establiment decideix la rebaixa a aplicar sobre el preu original tenint en compte els seus propis criteris, perquè com apuntava la presidenta de l’associació, “cadascú ha de menjar-se dins el seu producte i dins el seu nivell”.

Aquesta setmana s’iniciava amb l’homogeneització de cartells de rebaixes en els comerços associats, cartells que incorporen ja el nou logotip, que té com a protagonista a una arrova informàtica color taronja. Confessava Victòria Pastor que a l’hora de la distribució “hem tingut un problema de coordinació”, malgrat tot, “ens hem donat pressa […] i a partir de hui ja apareixeran tots els cartells col•locats”.

S’iniciava el mes de juliol i amb ell el període de rebaixes d’estiu i la pujada del tipus general de l’IVA en dos punts, passant del 16 al 18%. Li preguntàvem a la presidenta de l’Associació de Comerciants de Pego, a Victòria Pastor, com anava a repercutir la norma en els comerços, una norma que Victòria Pastor recordava “que ve a nivell nacional i per tant no podem fugir de res, simplement s’aplicarà a partir de les factures que es generen als comerços”.

A la pregunta de com es reflectirà aquesta pujada en els preus dels productes rebaixats, Pastor explicava que aquesta pujada ja ve aplicada als comerciants en el mes de juliol “el que això implicarà que quan tu marques un preu cara al client tinga un dos per cent més”. Però aclaria la presidenta de l’Associació de Comerciants que “això no és per nosaltres, sinó que ens obliguen a què estiga eixa pujada ahí”. Declarava Victòria Pastor que “tot el que hi ha hui en dia a les tendes, de normal, marca el preu que s’estava aplicant abans de la pujada de l’IVA”, per tant, “les rebaixes estan fent-se sobre els preus que hi havia”. Assenyalava Pastor que “serà a setembre quan la pujada de l’IVA vinga a repercutir en general”, tot i que també afegia que “cada empresa té un cas particular”.


446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!