La primera setmana de festes patronals de Pego comença amb bous

Dilluns, dimarts i dimecres, els bous seran els protagonistes al Pla de la Font amb una doble sessió per dia, a les 19 i a les 23 hores. El dia d’inauguració els bous estaran amenitzats per l’humor de Blas i “sus muchachos”. Divendres comença el Concurs de Tir i Arrossegament, hi ha partida entre els veterans del Pego CF i concert del Quintet de Metalls al Vent amb col•laboració d’Eugènia Vicenç. Dissabte la música serà la protagonista absoluta amb les actuacions de La Sonora, Naia, Smoking Soul’s, Lilit i Dionís i Obrint Pas.
Ricardo Cabrera va deixar les festes mig embastades, tot i que la coordinació i molts detalls quedaven per al nou regidor de Festes, en aquest cas el socialista Raül Tamarit, que es va haver d’enfrontar a un telèfon que no va parar de sonar jornada rere jornada només es va saber, extraoficialment encara, que seria regidor de Festes i és que a Pego, a banda de la transició en l’entrega del Premi ‘Vila de Pego’ de Pintura, l’any d’eleccions agafa de ple la preparació de les Festes Patronals que són a finals de juny.

Tot i que dissabte passat, 18 de juny, ja va haver moltes coses a Pego, es podria dir que van ser l’aperitiu del que vindrà a partir, sobretot, de divendres 24 de juny. Així, aquesta és la primera setmana sencera de Festes Patronals en la que trobem, en primer lloc Bous que tindran lloc dilluns, dimarts i dimecres en sessió doble, a les 19 i a les 23 hores, al Pla de la Font. A més, hui seran amenitzats per l’humor de Blas i “sus muchachos”.

Sobre les festes, el nou regidor de Festes, ja està intentant donar solució a totes les demandes de tancament d’activitats que estaven programades per a estos dies. No obstant, Raül Tamarit apostava, dijous passat al ‘Taula Oberta’ per un canvi de model festiu, afirmant que “tinc moltes idees […] que estan aplicant-se a d’altres pobles, econòmicament molt més barates i molt més cara al poble, molt més participatives”. També apuntava que un puntal important seran els joves, creant un Consell Local de Joves per a juntar idees i poder anar aplicant-les.

De moment, però, el que hi ha programat per a aquesta setmana, és, a més del Bous de dilluns, dimarts i dimecres a les 19 i 23 hores.


DIVENDRES, 24 DE JUNY:

Comença el concurs de Tir i Arrossegament al lloc de costum, al camí de Benijat.

A les 8 de la vesprada tindrà lloc, al Camp de Futbol Cervantes, el partit de futbol de la Fira, entre els veterans del Pego CF, un esdeveniment esportiu que no et pots perdre.

Com tampoc et pots perdre el Concert del Quintet de Metalls Al Vent que tindrà lloc el divendres 24 de juny, a les 10 de la nit, al Teatre Municipal de Pego. El Quintet de Metalls Al Vent comptarà, en aquesta ocasió amb la col•laboració de la flautista Eugènia Vicenç.

Afegim la dansada popular que organitzen les Dansaires d’Uxola. A les 21:30 de la nit, les Dansaires d’Uxola de Pego han preparat la primera Dansada Popular a Pego.

La concentració serà a la Plaça de l’Ajuntament amb indumentària valenciana o de carrer.

En acabar la demostració, les persones participants podran recuperar forces amb la picadeta que hi haurà preparada per a elles i ells.


DISSABTE, 25 DE JUNY:

Continua el Concurs de Tir i Arrossegament al lloc de costum, per a demostrar el poder de càrrega dels cavalls més preparats.

Dissabte 25 de juny, a les 20:30 hores, al pati de la Casa de Cultura, II Concert de la Banda de Tambors i Cornetes de la Confraria del Santíssim Ecce-Homo de Pego.

Es rifarà un dinar, per a dos persones, en un restaurant de Pego durant el transcurs de l’acte.

El dissabte 25 de juny, la música és protagonista ja que serà molt important a partir de les 19 hores, amb predominància de grups pegolins. Així, a partir de les 7 de la vesprada al Passeig Cervantes: La Sonora, presentant el seu nou treball ‘Revetela 1’ i Naia que amb un joc d’emocions s’ha convertit en el grup revelació en cançó d’autor i música tradicional.

A partir de les 23h. Nit de Rock al Poliesportiu Municipal Cervantes amb:

Smoking Souls, nova formació pegolina de rock amb influències de metall de qualitat sorprenent i molt bona projecció. Lilit i Dionís, la veterana banda pegolina de folk-rock delectarà l’auditori amb el seu nou projecte a punt d’eixir del forn i el plat fort de la nit, des de Benimaclet, Obrint Pas la banda més internacional valenciana qui s’encarregarà de tancar la nit, amb el plaer de presentar el seu nou treball, ‘Coratge’.

Entrada Anticipada: 5 euros. En taquilla: 8 euros. Es poden adquirir a la Casa de Cultura de Pego.

Un altre concert que tindrà lloc dissabte és el ja clàssic de Música Festera oferit per l’Agrupació Musical de Pego. Serà a les 22:30h. al Teatre Municipal de Pego.


DIUMENGE, 26 DE JUNY:

Festes en honor a Sant Cristòfol. A les 8:30 del matí despertà passant pels carrers per on després passarà la desfilada.

A les 11 missa en honor a Sant Cristòfol a l’església de l’Assumpció. Acte seguit, visita a la Residència d’Ancians amb l’acostumada ofrena. I, a continuació, desfilada de vehicles concentrant-se al Passeig Michel i enfilant el carrer Dénia, Avinguda Fontilles, Sant Rafel, Sant Carles, Sant Marc, Sant Joan, Pere Sala, Passeig Cervantes, Pla de la Font. Al creuament dels carrers Sant Agustí i Llavador es beneiran els vehicles.

El diumenge 26 de juny finalitza el Concurs de Tir i Arrossegament al lloc de costum. L’entrega de trofeus als cavalls amb més força i esperó tindrà lloc a les 19:00 hores.

A les 19:30 hores de diumenge, Processó del Corpus amb els xiquets i les xiquetes de Primera Comunió acompanyats de les Dansaires d’Uxola amb els balls del Corpus.


553 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!