La Presidenta de la Diputació d’Alacant requereix als municipis de la Marina Alta que determinen les seues necessitats formatives

Amb l’objectiu d’impulsar l’ocupació. Ho feia dilluns passat en la sessió constitutiva de la Junta General de Creama, a Dénia, en la seua presentació davant alcaldes i regidors de la comarca. El nou diputat del Creama, serà Alejandro Morant, responsable de l’àrea de Promoció i Desenvolupament Local. Morant és l’alcalde de Busot, una localitat que es troba a 90 quilòmetres de Dénia.
La presidenta de la Diputació d’Alacant Luisa Pastor va sol•licitar als ajuntaments de la Marina Alta que traslladen a la institució provincial les seues necessitats reals de formació a fi de promoure la inserció laboral i fomentar l’ocupació en la comarca. Pastor, qui va presidir en la vesprada de dilluns, per primera vegada, la sessió constitutiva de la Junta General de Creama a Dénia, va demanar als consistoris de la zona que determinen i concreten les demandes formatives que genere el mercat laboral per a treballar en les dites necessitats.

En aquesta primera sessió, a la que van assistir també el diputat de Promoció i Desenvolupament Local Alejandro Morant, així com els diputats provincials i alcaldes d’Ondara i Benissa, Ximo Ferrando i Juan Bautista Roselló, respectivament, es va acordar que la institució provincial aprove en sessió plenària la renovació dels estatuts que ja han ratificat els ajuntaments integrats en aquest organisme.

Pastor va assenyalar després de la Junta General que “en estos moments en què vivim una important disminució dels recursos disponibles, només entitats que sàpiguen cooperar i posar en conjunt els seus serveis i els seus actius, seran les que tinguen més possibilitats de garantir la seua supervivència”. Per això, va confiar en què CREAMA “puga continuar sent un referent de cooperació institucional en matèria d’ocupació i promoció empresarial”.

La Presidenta de la Diputació d’Alacant va ressaltar que “aquesta entitat ha sigut pionera en consorciar, cooperar, compartir projectes i generar un sistema de formació reconegut inclús per institucions europees”.

També va incidir Luisa Pastor en el fet que “Comptem amb recursos humans valuosos i també amb voluntats polítiques compromeses amb la ciutadania i amb els seus problemes quotidians, per això confie que utilitzarem encertadament els recursos destinats a les polítiques de desenvolupament local que són els que ens ajudaran a aconseguir una comarca més cohesionada i una província més pròspera”.

Durant la Junta General del Consorci per a la Recuperació Econòmica de la Marina Alta (Creama), que va quedar oficialment constituïda, amb els nous càrrecs triats després de les eleccions locals de maig. Entre els nous assistents es trobaven els alcaldes de Calp, Poble Nou de Benitatxell, i Pedreguer, Cèsar Sánchez, Josep Femenía i Sergi Ferrús.

En el moment de les intervencions, l’únic dels fundadors del Creama que segueix en la junta general, Carmelo Nofuentes, va reclamar que l’organisme seguisca «dedicant-se a facilitar llocs de treball als parats de la comarca». Nofuentes va anunciar que aquesta seria la seua última Junta General de Creama.

Per la seua banda, l’alcalde de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, va aprofitar la presència de tots els alcaldes de la Marina Alta per a reclamar que se «reflexione» sobre les estructures mancomunades i va posar com a exemple el funcionament del propi organisme.

El nou diputat del Creama, serà Alejandro Morant, responsable de l’àrea de Promoció i Desenvolupament Local. Morant és l’alcalde de Busot, una localitat que es troba a 90 quilòmetres de Dénia. La designació de Morant està pendent de l’aprovació per part del ple de la Diputació d’una reforma en els estatuts. No obstant, el diputat es va posar a disposició de tots els alcaldes «davant d’este nou repte» i els va demanar que aporten les seues idees per al funcionament del Creama.


CREAMA és una entitat dinamitzadora de l’activitat econòmica i social de la Marina Alta creada en 1994 que assessora a aquelles persones que volen desenvolupar un negoci o empresa a buscar vies de finançament per a invertir a través d’ajudes públiques o privades. També gestiona recursos europeus per a promoure nous llocs de treballs, oferix formació per a afavorir la inserció social i laboral i fomenta la creació de nous jaciments d’ocupació.
Està integrada pels ajuntaments de Dénia, Benissa, Calp, Gata de Gorgos, Xàbia, Ondara, Pedreguer, Teulada-Moraira, El Verger i Pego, així com per la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana, l’IMPIVA, l’INEM i el SERVEF.
425 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!