La pluja desllueix el cap de setmana cultural i festiu de Pego

Les 18 bandes no pogueren desfilar i traslladaren la festa al mercat. Vàries quintades van anular la seua presència al sopar pel mal temps. Sols el Pego Film Festival va resistir a l’aigua amb una gran entrada en el dia de la seua presentació. Incertesa en els participants i decepció en els organitzadors va provocar la intensa pluja caiguda al llarg de tot el dissabte a la Marina Alta, principalment pel matí. Les circumstàncies obligaren a modificar molts plans i provocaren que els diferents telèfons tragueren fum per a coordinar els nombrosos canvis d’horaris i de llocs que van tenir que improvisar-se.

Malgrat tot, l’eficàcia dels organitzadors, i la voluntat dels participants en la festa de les bandes de música i la primera trobada de quintades van possibilitar que almenys es realitzaren els actes. A més la complicació per a trobar noves dates va descartar la suspensió de les festes previstes.

Comencem per la trobada de les bandes de música: La cercavila des de les quatre zones previstes es va suspendre i els músics, uns vestits de carrer i altres amb l’uniforme oficial van interpretar el pasdoble “Vila de Pego” davant de la residència en comptes del Pla de la Font. La picadeta es va traslladar al mercat municipal i la discomòbil a l’edifici de l’Agrupació Musical de Pego.

La pluja va impedir gaudir a molts pegolins de l’espectacle de veure a centenars de músics de passacarrer pel poble però no es va llevar ni un gram de bon humor i ganes de festa als protagonistes de les bandes de música de la comarca i per a mostra que millor que un botó.

Abans, la regidora de Cultura, la independent Elvira Ciurana els va donar la benvinguda i la presidenta de la federació comarcal de bandes, Tona Pons, com ja va fer 24 hores abans a Ràdio Pego, va reivindicar la dignitat del músic i va justificar l’eliminació de la cercavila per a no danyar els instruments.

Fins al mercat municipal també es desplaçaren les autoritats del govern municipal. Tant l’alcalde, Carmelo Ortolà, com el segon tinent d’alcalde, el nacionalista Joan Carles Cambrils, lamentaren la pluja i mostraren el seu suport a les bandes de música de la comarca, protagonistes vitals de qualsevol festa que es precie. A més ,destacaren la gran quantitat de gent jove que hi havia a l’acte.

La Trobada de les bandes de música al Mercat Municipal, va obligar a traslladar el sopar de quintades al Casal Cultural. L’activitat també va ser màxima entre els seus organitzadors, la Confraria de la Santa Verònica, que van haver de parlar en els veïns de la zona per a advertir-los de la realització de la discomòbil. La incertesa provocada per la pluja i els rumors que acompanya estes situacions van provocar que algunes quintades anul•laren la seua presència al sopar encara que tenien previst acudir després. Escoltem a Jordi, promotor de l’acte.

En qualsevol cas, allò més important d’aquesta trobada, que ja es va suspendre l’any passat és començar-la. Des de l’organització han assegurat que el proper any es traslladarà a una data més propicia, segurament dos caps de setmana abans al de Moros i Cristians.

Les quintades pretenen reunir principalment a gent que fa temps que no es veu per a recordar moments junts ja que hi ha molts membres d’una quintà que estudien o treballen fora.

L’últim acte previst per a la nit era la presentació oficial del Pego Festival Film amb la presència del cineasta Juan Cobo que va avalar el nivell de les pel•lícules triades. En aquesta ocasió, pareix que la pluja va jugar a favor del festival que va presentar una entrada espectacular amb quasi mig pati de butaques del teatre cobert, el que significa un gran èxit ja que aquestos festivals tenen un públic molt especialista però reduït.

En la presentació de l’acte, el cineasta Juan Cobo va avalar la iniciativa del Pego Film Festival, organitzat per la Regidoria de Joventut, ja que “atorga la possibilitat de contemplar com usaven la imaginació en el cine per a moure els fils a falta de diners”. L’acte, va ser introduït pel regidor de Joventut, l’independent Ricardo Cabrera, qui va justificar el projecte a fi a “donar una opció d’oci als pegolins i a la gent de la comarca entorn del cine de culte, per a diferenciar-lo de l’oferta cinematogràfica actual present bàsicament en els centres comercials”. Durant la xerrada, magnífica, que va oferir Cobo abans de la pel•lícula va tractar breument els diferents cicles del Pego Film Festival. La seua presència sens dubte va ser tot un luxe ja que hi ha a tota Espanya molt poques persones no sols amb el seu currículum, recordem que va treballar inclús al costat d’Orson Welles, sinó, sobretot, amb els seus coneixements.

Esperem que el proper cap de setmana la festa se Sant Miquel, l’intercanvi de Bandes de Música entre Pego i Benissa, la 1ª Marató de Hip-Hop, aeròbic i fitness i l’estrena de l’obra de La Butaca Teatre de Pego no ens vegen afectades per la pluja.329 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!