La Plataforma per l’Ensenyament Públic es manifesta aquest dissabte a València

Tot i l’anunci del conseller d’educació, Alejandro Font de Mora, de negociar una suposada “moratòria” a l’ordre de Ciutadania en Anglès, la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha decidit mantenir la convocatòria de manifestació de tota la comunitat educativa per al dissabte, 29 de novembre, a les 6 de la vesprada a la Plaça de Sant Agustí de València, ja que les manifestacions no es duen a terme només per “l’absurd anglès” de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania “sinó en defensa de l’escola pública i de qualitat”. La comunitat educativa de l’ensenyament públic continua en peu de guerra contra la política educativa del govern valencià. Des de juny de 2008, quan es va publicar l’ordre de donar Educació per a la Ciutadania en anglès no han parat de mobilitzar-se i aquestes mobilitzacions són ara, fins i tot, més intenses. De fet, la convocatòria d’aquest dissabte que ve, 29 de novembre, és el colofó de les accions que s’han anat fent fins ara. Apuntava el portaveu de l’STEPV a la comarca de la Marina Alta, Bernat Valero que “que hi haja una plataforma social, cívica-social i de comunitat escolar en general, no s’ha vist en tots els anys que duem de democràcia” el que vindria a dimensionar la mobilització de demà.

Des de la Plataforma per l’Ensenyament Públic es declara que “es manté la convocatòria de la manifestació de tota la comunitat educativa perquè tot i l’anunci als mitjans de comunicació del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, de negociar una suposada moratòria a l’ordre de Ciutadania, la Plataforma destaca que les mobilitzacions no es duu a terme només per l’absurd anglès d’Educació per a la Ciutadania sinó en defensa de l’escola pública i de qualitat.” Recordem que les demandes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic es resumeixen en 10 punts en el manifest que es va redactar ja fa uns mesos:

1- Manca d’una xarxa de centres que permeta acollir adequadament tot l’alumnat.

2- Inexistència d’una xarxa pública de 0 a 3 anys.

3- Inestabilitat de les plantilles de professorat que dificulta la planificació i el funcionament dels centres.

4- Insuficiència de les plantilles d’educadors i fisioterapeutes per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials.

5- Desequilibri en la matriculació d’alumnat entre centres públics i privats.

6- Manca de suficients especialistes en llengües estrangeres.

7- Les places docents de secundària no estan catalogades lingüísticament com a places de valencià.

8- Imposició de la impartició d’Educació per a la Ciutadania en anglès que ha ocasionat greus problemes organitzatius i pedagògics als centres i un gran malestar.

9- El bo-llibre no cobreix el preu total dels lots de llibres i no hi ha beques de transport, ni de menjador per a l’alumnat d’Educació Infantil, Batxillerat i Formació Professional.

10- Manca de programes per a compensar les deficiències de l’alumnat per tal que no abandone el sistema educatiu.

Per a assistir a aquesta manifestació de dissabte des de la Marina Alta la Cappev ha habilitat un autobús gratuït que eixirà de Benissa a les 3’30 de la vesprada i pararà a Ondara a les 4 de la vesprada. Si alguna persona està interessada en acudir a la manifestació en aquest autobús durant el dia d’avui pot telefonar al 652 07 16 53 preguntant per Quico. La manifestació començarà a les 6 de la vesprada des de la Plaça de Sant Agustí de Valencià.

512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!