La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta tanca el curs amb una manifestació per reclamar millores en l’atenció a les persones amb discapacitat

La manifestació eixirà aquesta mateixa vesprada de la Glorieta de Dénia a les 20 hores. Davant el reconeixement del Director General de Discapacitat que la Marina Alta és la comarca amb menys recursos per a les persones amb discapacitat la Plataforma continua visibilitzant eixes mancances i recordant-les a la societat amb actes com el d’avui al que estan convidats tots els alcaldes i alcaldesses i regidors/es de Serveis Socials.
La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta ha estat molt activa el que va de 2011 i abans del parèntesi estiuenc, l’organització volia tornar a recordar a la societat de la comarca que la Llei de Dependència continua amb una mala aplicació i alhora volien conscienciar de les mancances sociosanitàries que existeixen a la Marina Alta al respecte i és per això que han convocat una manifestació per a hui dimecres 22 de juny, a les 20h que eixirà de la glorieta del País Valencià de Dénia i discorrerà pel carrer Campos fins arribar a la Creu Roja on es llegirà un manifest. Un dels portaveus de la Plataforma, Josep Vidal, assegurava que els integrants de la Plataforma “continuarem [mobilitzant-nos] fins que la gent en discapacitat de la Marina Alta aconseguisca els recursos que manquen en tota la comarca”. Entre les mancances que es pateixen a la Marina Alta es troba la falta d’una àrea sociosanitària a la Pedrera; la falta d’ampliació del Raquel Payà; la falta habitatges tutelats i de programes d’inserció laboral, entre d’altres.

Josep Vidal, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta, ens avançava el contingut del manifest que es llegirà aquesta vesprada en acabar la manifestació convocada. Un manifest que incideix en el fet que “fa molts anys que estem reclamant a les diferents institucions un centre de dia – residència per als grans dependents; quan aquest acaben la etapa escolar, als 20 anys, no tenen un lloc on anar i continuar amb la rehabilitació i aprenentatge que han rebut al col•legi especial. Les famílies han de buscar altres centres, en altres comarques, a molts quilòmetres de casa. Aquest projecte porta quasi 20 anys donant voltes per la comarca” i és per això que des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència exigeixen que “comencen les obres de l’àrea sociosanitària a la Pedrera”. Així mateix, la Plataforma reclama “que el centre d’atenció primerenca siga finançat per les administracions públiques”; “exigim que s’agilitze l’ampliació del col•legi d’educació especial Raquel Payà”. “També necessitem vivendes tutelades i programes d’inserció laboral”. Parlant de la Llei de Dependència, informa la Plataforma en Defensa de la mateixa que “al País Valencià de 107.000 sol•licituds només 34.000 dependents reben ajudes”. També demanen que “no es deixen de finançar els pocs serveis públics que hi ha a la comarca”.

La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència ha convocat a tots els ajuntament de la comarca ha assistir per a què donen suport a la seua reivindicació “perquè pensem que són els alcaldes/sses i els regidors/es de Benestar Social els nostres representants”, afirmava Vidal, qui recordava que en la última manifestació a la que se’ls va convocar “no van vindre”, tot i que el Director General de Discapacitat va reconèixer, en una reunió amb representants de la Plataforma, que “la Marina Alta és la comarca amb menys recursos per a les persones amb discapacitat”.

El portaveu de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència a la Marina Alta manifestava que la crisi “no pot ser una excusa” per a no invertir en les necessitats sociosanitàries i educatives que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat perquè “hi ha diners pel que volen, no?”, preguntava retòricament.
572 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!