La Plaça de l’Ajuntament de gom a gom per a rebre als Reis d’Orient

Dilluns de vesprada va ser un dia d’emocions, primer per a la persona agraciada amb sorteig de l’Associació de Comerciants de Pego, Tere Escrivà Morant i després per a tots els xiquets i xiquetes pegolins al veure els Reis Mags ben de prop i sentir les seues veus. A més, des del balcó de la casa consistorial, en acabar el discurs de Melxor, Gaspar i Baltasar, una pluja de balons va fer la delícia dels centenars d’assistents. La vesprada de dilluns, dia 5 de gener, va ser d’allò més emocionant a Pego, ja que a les 5’30 se celebrava al saló de plenaris el sorteig de l’Associació de Comerciants de Pego. Entre les múltiples paperetes que la urna contenia, la mà innocent d’una xiquesta del poble, decidia el nom de, en aquest cas, afortunada, Tere Escrivà Morant, veïna del carrer Jaume I, havent comprat un producte en Electrodomèstics Ibiza.

El nom era fet públic, al voltant d’una hora després, pel president de l’Associació de Comerciants, Ximo Bolta, des del balcó de l’ajuntament de Pego, agraint a tot el poble la seua participació. Els serveis informatius de Ràdio Pego aprofitaven el moment per demanar una valoració de la campanya nadalenca al president de l’associació, que afirmava que “estem prou contents dels resultats que hem obtingut perquè any rere any la gent a Pego cada vegada és més fidel en el seu comerç i tot i les dificultats que està passant el comerç, a Pego ho tenim un poc millor perquè potser ací la gent confie més en el comerç del seu poble”. Un dels termòmetres amb què han pogut mesurar aquesta confiança ha estat, com altres anteriors, el repartiment de paperetes per al sorteig de Nadal, ja que aquestes s’han esgotat i hi havien editades 100.000.

Mentre açò passava a la casa consistorial, els Reis d’Orient, ja enfilaven les primeres cases del poble de Pego i a les 6, puntuals, començava a desfilar tot el seguici de Melxor, Gaspar i Baltasar des del Convent cap a la Plaça de l’Ajuntament, on, a poc a poc anava congregant-se més i més gent, pares, mares, iaios, iaies i sobretot, xiquets i xiquetes. Sobre l’horari previst, a les 7 de la vesprada, els tres Reis d’Orient apareixien al balcó consistorial aclamats per la seua audiència. En el seu missatge anual ses majestats han contat que “fa molts dies que eixiren d’Orient i després d’un viatge molt llarg, després de travessar muntanyes, mars i deserts, per fi hem arribat a Pego” i continuaven afirmant que van “per tot el món repartint regals a tots aquells que s’han portat bé” i afirmaven, a més, que “enguany venim més carregats que mai perquè heu enviat moltíssimes, moltíssimes cartes”, alhora confessaven que “hem portat un poc de carbó perquè hem sentit que algú no s’ha portat massa bé”. Al final del discurs, hi va haver una gran cridadissa, fruit de l’entusiasme dels centenars de persones congregats a la Plaça de l’Ajuntament en veure que des dels distints balcons i finestrals del consistori plovien més de 2000 balons de colors.
405 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!