La Pedrera redueix el seu col•lapse passant consultes en barracons

El centre va obrir les seues portes fa 21 anys, quan la Marina Alta tenia quasi la meitat de població que ara. La conselleria va descartar en 2003 ampliar el complex sanitari i ara, fins que es finalitzen les obres del nou hospital s´han hagut d´ampliar els serveis passant consultes a les aules prefabricades externes. La imatge actual de l´hospital comarcal està més que allunyada del que deuria ser un centre sanitari comarcal. El greu col•lapse que pateix La Pedrera és fa més patent que mai amb la utilització dels barracons com a sala de consultes externes. Primer va ser el saló d´actes el que es va habilitar com a unitat d´especialització. Va ser aleshores quan es van començar a utilitzar aules prefabricades per a ampliar els serveis administratius del centre. Actualment, la Conselleria de Sanitat ha hagut de provar tècniques noves per a poder pal•liar de deficiència d´espai en les consultes mèdiques.

El passat mes de febrer es va avançar la intenció de la conselleria d’ubicar en nous barracons algunes consultes. Una realitat que ja s´ha materialitzat. Els nous mòduls prefabricats que s’instal•laven des de principis d’any en l’aparcament de la part posterior del centre, just en els terrenys que en el seu dia va cedir l’Ajuntament de Dénia perquè Sanitat ampliara l’hospital, exerceixen ja la seua funció i ofereixen una postal impròpia de la qualitat assistencial que ha d’oferir un centre hospitalari públic.

Els nous barracons, units als que ja s’havien instal•lat l’any anterior per a servicis administratius, fan que l’hospital de Dénia estiga rodejat per vora una vintena d’instal•lacions d’este tipus. El centre pareix abocat a este tipus de solucions d’urgència fins que s’inaugure el nou hospital que es construeix a Beniadlà, després que en 2003, tot just després de les eleccions, Sanitat abandonara la seua intenció d’ampliar l’actual centre mitjançant el projecte que havia presentat poc abans dels comicis.

D´altra banda no és res estrany el col•lapse creixent que es viu en La Pedrera. L’hospital comarcal va obrir les seues portes fa 21 anys, quan el cens de la Marina Alta era de 101.608 habitants. En l’actualitat supera ja amb escreix els 180.000.
327 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!