La participació a les eleccions europees supera el 55% a Pego

El PP és el partit més votat a la localitat amb el 50% del vots. La segona força més votada, amb un 39% és el PSOE. A gran distància, el Bloc continua ocupant el tercer lloc polític amb un 2’52% dels vots. Amb 1’73% se situa ERPV, seguida molt de prop d’EUPV. Passades les 10 de la nit arribava el recompte de la darrera taula pegolina a l’ajuntament de Pego. Era aleshores quan a la pàgina web del Ministeri de l’Interior ja es podia consultar el resultat de les eleccions europees a Pego amb el 100% dels vots escrutats. No obstant, un canvi molt gran havia de dur-se a terme perquè les xifres variaren considerablement i és que a mesura que anaven arribant resultats al consistori pegolí s’anaven perfilant dos grans forces polítiques, les que han dominat en la gran majoria dels mitjans de comunicació durant aquesta campanya a les Eleccions Europees, PP i PSOE.

La tendència de vot pegolina amb el PP encapçalant el nombre de vots, es repetiria al conjunt del País Valencià i a la resta de l’Estat Espanyol, tot i que d’una més moderada en aquest darrer còmput. Així mateix, el PP conservava el seu lideratge en el conjunt d’Europa, sense canviar radicalment el que serà la composició del Parlament Europeu per als propers 4 anys. La nota més destacada a Europa era l’ascensió dels partits d’extrema dreta i dels Verds.

Tornat a Pego, els resultats són clars. Amb un 55’69% de participació, és una de les poblacions on la gent ha estat més activa, ja que la mitjana autonòmica parla d’un 53’42% de participació i la mitjana estatal s’estanca en un 46% d’afluència de votants.

Així les coses, aquest 55’69% de participació en les Eleccions Europees es va traduir ahir de la següent manera: El PP amb el 50’51% dels vots o el que és el mateix, 2.126 vots era la força més votada. El seu president local, Fernando Gil, qualificava la victòria com a “super positiva tant a nivell Europeu, com a nivell local i a nivell autonòmic”. De fet, confessava que “ens ha sorprès que inclús hem sobrepassat el resultat que esperàvem”. Així mostrava la seua “satisfacció” i agraïa “al poble de Pego per eixa confiança que ens han donat”.

La segona força més votada va ser el PSOE amb el 39’01% o el que és el mateix, amb 1.642 vots obtinguts. Amb aquestos resultats a les mans el secretari local dels socialistes, Enrique Moll valorava “positivament els resultats que s’han obtingut perquè després de la crisi que estem patint i la campanya propagandística que ha fet el PP en els mitjans de comunicació que domina (Las Provincias, ABC, Cadena Cope i Canal 9) no hem perdut tants vots”. Així mateix, destacava que “en l’àmbit local estem molt satisfets” perquè “pràcticament tenim el mateix nombre de vots que vam tenir en les passades eleccions autonòmiques”, una dada que el feia afirmar que “el partit socialista està consolidant-se com a la segon força dins de Pego i anem a intentar créixer un poc més i estar més a prop del PP”.

La tercera força política més votada a Pego continua sent el Bloc, tot i que la distància amb els altres dos partits esmentats és molt considerable. Així el Bloc aconseguia el 2’52% dels vots emesos, és a dir, 106 vots. La secretària local de la formació nacionalista, Conxa del Ruste atribuïa aquest fet a què la campanya ha estat “marcada per una bipolaritat enorme com era de preveure”. Així mateix, destaca que el Bloc s’“ha configurat com l’única alternativa nacionalista dins l’àmbit de la Comunitat Valenciana i hem millorat en la localitat de Pego els resultats que la nostra coalició ha aconseguit en l’àmbit del País Valencià” amb el que es demostra, segons Del Ruste que “l’opció que va prendre el Bloc d’estar en una coalició és una manera d’arribar a Europa”. Destacava també de la campanya el haver aconseguit donar a conèixer al seu candidat per a Europa, Enric Nomdedéu “per una campanya que ha estat marcada per la netedat i les bones pràctiques al contrari que els dos grans partits”.

La quarta força més votada al municipi de Pego era ERPV, amb un 1’73% que es tradueix en 73 vots obtinguts. Al respecte d’aquest resultat el president local de la formació republicana, Saül Ortolà, admetia que “la valoració no pot ser del tot positiva en quant que dos grans partits, únicament centren més del 90% del vot”, el que el portava a afirmar que “ací molta gent no sabia que es presentaven més partits”. En positiu destaca que “alguna gent segueix confiant en nosaltres i que ja som la tercera força política en alguna de les meses –electorals” un fet que qualificava Ortolà com a “molt important” i el portava a afirmar que “eixa tendència ha de continuar i anem a portar d’ací a dos anys a què en molts llocs siguem la segona força política en este poble”. Ortolà feia una crida perquè la gent “deixe de votar al PP i al PSOE i ha d’aportar pels partits que estem més propers a la ciutadania”.

Dels 35 partits polítics que es presentaven al Parlament Europeu, la cinquena força més votada a Pego ha estat EUPV, que ha obtingut uns resultats molt semblants als d’ERPV, de fet només els separa un vot. Així EUPV obtenia l’1’71% o el que és el mateix, 72 vots. Altres partits amb vots destacats ha estat UPyD amb 55 vots i Iniativa Internacionalista, amb 30.
472 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!