La música torna a prendre el Castell de Forna

L’Ajuntament de l’Atzúbia-Forna reedita els ‘Concerts d’Estiu’ a la fortalesa de finals del segle XII durant els mesos de juliol i agost. En 2016 hi ha programades tres actuacions amb un aforament de 100 persones amb un preu de 8 euros.
L’Ajuntament de l’Atzúbia-Forna organitza un any més, en els mesos de juliol i agost, els ‘Concerts d’estiu’ al Castell de Forna, una fortificació data a finals del segle XII i principis del XIII. És, però, al segle XV, quan s’amplia i es convertix en el palau-residència que hui podem visitar.

El format dels ‘Concerts d’estiu’ al Castell de Forna li permet a l’Ajuntament de L’Atzúbia-Forna combinar diverses coses: música en directe, capvespre al ras, en un espai molt especial, en un Bé d’Interès Cultural (BIC), amb categoria de Monument, perquè és una de les fortificacions medievals millor conservades de la Comunitat Valenciana.

Enguany seran tres actuacions musicals que tindran lloc a l’interior del castell, amb un aforament reduït a 100 persones i amb un preu de 8 €.

La primera actuació és este mateix dissabte, 23 de juliol. Està programada l’actuació del quartet de corda A Piacere, per tant enguany la música clàssica inaugura els ‘Concerts d’estiu’ del Castell de Forna.

El quartet de corda A Piacere està constituït per un grup de professionals valencians que compaginen la tasca docent amb la interpretació de música de cambra i amb la col·laboració amb diverses orquestres.

Té el seu origen l’any 1997, com a part d’un projecte impulsat per la Universitat de València, amb el nom de quartet Universitas.  El grup es diu A Piacere des de 2007.
Diumenge 7 d’agost actuarà Silvia Peña Quartet amb el concert de jazz Chanson à la Manouche. Un recorregut pel cançoner de l’anomenada “Chanson francaise” dels anys 1930-1960, representada per compositors com Serge Ginsoburg, Charles Trenet, Maurice Chevalier, Henri Salvador o Edith Piaf….

A esta irrepetible artista rendim un xicotet homenatge en el centenari del seu naixement, incloent-hi en el repertori dos cançons de la lletra del qual és autora. Tot açò amb arreglaments propis, tenyits amb els colors del Jazz Manouche o Gipsy Jazz, estil musical que coexistia en eixe temps a França i el major exponent dels quals va ser el guitarrista Django Reinhardt.


El tercer concert d’estiu al Castell de Forna continua amb el jazz, però en un format menys habitual. Diumenge 14 d’agost, qui omplirà de música l’interior de la fortificació serà Dolçtabjazz.

El so de DolçTabJazz es caracteritza per l’ús de la dolçaina com a instrument solista. Este tret insòlit en el món del jazz es veu acompanyat per unes melodies que tot i sonar a jazz sonen també profundament valencianes i, per extensió, mediterrànies.

Tots els ‘Concerts d’estiu’ seran a les 20h en el marc del pati i la llum del capvespre del Castell de Forna.

L’adquisició de les entrades es pot fer anticipadament a les dependències de l’Ajuntament de l’Atzúbia-Forna (tel. 965571358)

793 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!