La meteorologia il•lumina una baixà marcada per la crisi

I és que ‘amb Ferrari anem a la cua de l’INEM’ i ‘en crisi estem però de paella ens n’anem’ van obtenir el premi a la millor embarcació i a la millor disfressa, respectivament. Dissabte passat, la suau temperatura i el protagonisme del sol, van permetre que les vores del riu Bullent estigueren plenes de gent que animaven les barques que s’atreviren a baixar les seues tranquil•les aigües. Dissabte passat, la gent apostada a la vora del riu Bullent es mostrava molt d’animada mentre veia les barques passar, i és que el temps va acompanyar de bon grat els i les participants de la XXIV edició de la Baixà del Riu Bullent que van poder navegar escalfats pels rajos de sol que dissimulaven el fi vent que el mes de febrer portava incorporat.

A pocs metres del Pas del Bullent trobàvem una embarcació que ja s’havia aturat per tal de fer algunes brases per torrar-se el dinar la tripulació, que no era escassa i que, enguany, confessaven, anaven a poder navegar, un fet que durant els anys de participació, no havien aconseguit encara aquests veïns d’Oliva.

Abans d’arribar al famós pont del Bullent, on les barques han d’ingeniar-se-les per tal de passar el millor possible, una de les embarcacions no duia tripulants al seu damunt, sinó que la rodejaven. Tornar a agafar seient a la plataforma no semblava feina fàcil.

En eixe tram ens trobàvem el jurat consultant les inscripcions per tal de comprovar si esta o aquella barca concursava i confessava el seu portaveu, Paco, que “hi havia moltes que no estaven inscrites” i que de moment, continuaven deliberant.

Algunes embarcacions eren tan estables que fins i tot portaven l’aparell de música incorporat i anaven fent poble.

I una vegada arribades la majoria de barques al Blau del Galapatar, el jurat ja tenia clar a qui donava els premis. Enguany reduïts a dos, a la millor embarcació i a la millor disfressa que es van endur un Ferrari testarrosa conduït per quatre supernenes amb el lema “Amb Ferrari anem a la cua de l’INEM’ i una paella ben condimentada sota el títol ‘En crisi estem però de paella ens n’anem’, respectivament. El portaveu del jurat assegurava que ‘hem pegat una mirada a tot i tot era de categoria, però açò és molt bon nivell, açò està currat i es nota”.

Una de les supernenes explicava que el motiu de la barca naix de l’observació del dia a dia, perquè “hi ha molta gent que s’ha comprat algun cotxe car i ara potser no el pot pagar perquè està a l’atur i d’ahí el títol ‘en Ferrari anem a la cua de l’INEM’.

I la paella naix un poc pel mateix motiu, però donant-li la cara positiva a la situació econòmica, ja que tot i estar en crisi ho reconeixem ‘en crisi estem, però de paella ens n’anem’ com diu el títol de l’embarcació. Els condiments: gamba, arròs bomba, clotxina, pebrera roja i pollastre.

Les dues embarcacions guanyadores duen tres anys consecutius enduent-se els guardons i és que aquest Club d’Espeleologia de Xeresa, tot i ser tots pegolins i pegolines, li dediquen temps i li posen imaginació a la cita anual de la Baixà del Bullent i asseguren que l’any que ve tornar a participar per veure si tornen a guanyar. La veritat és que de moment està complicat superar el seu nivell.

Acabar la notícia recordant que el divendres se celebra el carnestoltes a les escoles a partir de les 3 de la vesprada es durà a terme la desfilada dels alumnes des de les seues respectives escoles cap al Pla de la Font on es hi haurà activitats que seran la delícia per als més menuts.

I dissabte, el torn és per als més majors. Des de les 10’30 de la nit l’orquestra Bulevar estarà amenitzant la festa al Pla de la Font fins a l’hora d’inici de la desfilada cap al Passeig del Clot. La desfilada continuarà pel Carrer Sant Agustí, Sant Jaume, Capità Sendra, Maestro Blasco i Carrer Dénia fins al Passeig del Clot on actuaran les orquestres La Tribu i La Bruja junt a una macrodiscomòbil d’importants DJ’s.
464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!