La Marina Alta enceta les Trobades d’Escoles en Valencià de 2013

Este dissabte, Pedreguer es convertirà en el centre neuràlgic comarcal acollint la XXVIII edició de les Trobades que duuen com a lema, ‘La veu del teu poble’ i estan dedicades a Estellés. Enguany, amb més tallers que mai, més de 70 distribuïts pel casc urbà de Pedreguer.
‘La veu del teu poble’, lema de les Trobades 2013 es podrà escoltar a Pedreguer. Allí s’acolliran la XXVIII edició d’esta cita educativa que enguany es dedica a Vicent Andrés Estellés, com bé indica el lema que deriva d’un dels poemes més representatius d’Estellés, ‘Assumiràs la veu d’un poble’. I és que enguany “es commemoren els 20 anys de la mort d’un poeta cabdal de la nostra literatura. L’obra d’Estellés és un llegat molt preuat que tenim els valencians i les valencianes, un llegat, fonamentalment poètic, que retrata la nostra història i una manera d’entendre el món a través d’eixa poesia quotidiana i meravellosa, convertida en segell Estellés’, explica Escola Valenciana, organitzadora de les Trobades arreu del territori valencià.

Enguany la Marina Alta i més concretament Pedreguer, té l’honor d’encetar una primavera de Trobades. Des de les 10 del matí hi haurà activitats que s’estendrà al llarg de tota la jornada, fins al voltant de les 3 de la matinada.

El punt àlgid, a partir de les 16.30 hores, amb la concentració de participants a la Glorieta de Pedreguer per a, a les 17h., iniciar la cercavila ‘La veu del teu poble’, acompanyada de 5.000 globus amb la imatge d’Estellés i l’animació dels Dimonis de Hiachat; Batucada de Petra; Dolçainers de Teulada i Pedreguer; Acorrecuita Teatre; Dolçainers i Nanos de Xàbia i Batucada xiquets de Pedreguer, entre d’altres.
Cap a les 17.20h., es duran donar la benvinguda als participants. Ho faran el president de la Cappev, Jaume Fullana, el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno i l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús. Això serà a la Plaça major, on estarà disposat l’escenari central de les Trobades 2013. A partir de les 17.30h., més de 70 tallers es desenvoluparan als carrers de Pedreguer. Apuntava Gerard Fullana, membre de la Cappev i Escola Valenciana, que enguany ha augmentat el nombre de tallers. La Trobada acabarà amb el Concert de la Gira que començarà a les 23h., amb Obrint Pas en acústic, BKS i Mox Nox.

El missatge de les Trobades és sumar veus per a “al final, fer sentir la nostra veu, el nostre missatge d’un model educatiu de qualitat, que volem un futur de qualitat pels nostres xiquets i xiquetes i per la nostra societat i la Trobada és el punt ideal per a dur endavant esta suma de veus que es produïx cada any i que, lluny d’anar a menys, va a més”, declarava Gerard Fullana, membre de la cappev i d’Escola Valenciana.

Fullana definix les Trobades, a les que s’espera que acudisquen a tot el País Valencià, més de 200.000 persones i a la Marina Alta 10.000 persones, com “gran festa de tota la gent que estima allò seu. Que estima la llengua, la cultura, la manera d’entendre el món, d’una manera en positiu.”

El model d’escola que defensen les Trobades, el programes d’ensenyament en valencià, segons les dades que té la Conselleria d’Educació, “són els programes que millors resultats donen”, afirmava Fullana. Defensava “l’actitud positiva cap a totes les llengües i totes les cultures començant per la nostra”. Esta actitud positiva és la que defensa Escola Valenciana perquè es tracta de buscar el millor sistema possible d’ensenyament.
498 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!