‘La màgia del teatre’, fil conductor del llibret de la Falla Plaça i Natzarè

Divendres passat es presentava a la Casa de Cultura de Pego el llibret faller d’una de les tres comissions pegolines. Enguany, sense motius fallers a la portada, el protagonista és el teatre: els seus orígens, la relació amb la Falla, el desè aniversari de l’escola de teatre municipal, són algunes de les qüestions que s’aborden en les col·laboracions literàries del llibret.
A Pego es pot dir que ja és una tradició que les falles presenten al públic en general el contingut del seu llibre. Enguany ens detenim a la Falla Plaça i Natzarè que presentava el seu llibret faller el passat divendres. Ho feia a la Casa de Cultura amb les falleres majors de 2015 i les coordinadores del llibret.


Foto: Falla Plaça i Natzarè


Ràdio Pego conversava amb Mireia Bañuls que, junt amb Paqui Martínez, ha estat una de les coordinadores. Ens explicava que el fil conductor d’este 2015 ha estat ‘La màgia del teatre’ que és el títol que han triat per esta edició. «A la portada no trobem cap motiu faller», al contrari el que trobem és una «gran T omplida per una bambolina de teatre de color roig». Així mateix, a l’interior el lector podrà llegir extractes de personatges famosos lligats directament amb el teatre.
Les pàgines centrals del llibret no s’obliden dels i de les protagonistes de la festa. Presidents i presidentes, regines, cort d’honor i, com no, les falleres majors de la Falla Plaça i Natzaré són mostrades amb les seues millors gales. Aprofiten també per explicar-nos detalls de les seues màximes representants de 2015, en esta ocasió a mode de diàleg teatral.
En este apartat hi ha una secció dedicada a l’explicació dels monuments fallers. Així, descobrim que la Falla gran de Plaça i Natzarè estarà dedicada a «cultures i tradicions, on fem una crítica de la societat actual, de tot el que està passant amb la crisi», explicava Bañuls. La Falla infantil es preocupa del futur dels infantils, perquè «no ens agradaria que cresqueren sense un bon futur».
En l’apartat de col·laboracions literàries, enguany el llibret de la Falla Plaça i Natzarè compta amb persones relacionades amb el món del teatre de gran nivell com són Carles Alberola, Lola Moltó, Bernat Llobell. Es recupera la història de ‘La Faveta teatre’, una companyia de la pròpia falla que va estar en actiu durant 5 ó 6 anys. No podia faltar l’escola de teatre de Pego que enguany està celebrant el seu desè aniversari; en esta ocasió està present a través d’una entrevista amb el director i professor de l’escola municipal de teatre, Cèsar Monzonís. La companyia teatral que s’hi destaca és ‘Pluja teatre’, un dels seus fundadors, Josep Enric Gonga que relata els 40 anys del teatre de Pluja. El millor, però, per descobrir que conten estos i altres textos és adquirir el llibret i delectar-se amb el seu contingut amb deteniment.
529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!