La Junta Rectora de la Marjal Pego-Oliva arriba a compromisos amb caçadors, pescadors i arrossers

Una junta molt “fructífera”, així l’ha qualificat el seu president, Carmelo Ortolà. A la segona Junta Rectora del Parc Natural que es va celebrar ahir de vesprada a Pego va acudir la Directora General del Medi Natural i el Director Territorial de la Conselleria d’Agricultura a Alacant, una mostra d’interès per part de l’administració autonòmica. La Junta Rectora de la Marjal Pego-Oliva es reuneix dos voltes a l’any d’una manera alternada. Aquesta vegada l’ajuntament de Pego va albergar les 12 persones que van acudir a la cita; entre ells es trobava la Directora General del Medi Natural, Mª Ángeles Centeno; també el Director Territorial de la Conselleria d’Agricultura a Alacant, el que mostra, segons el president de la Junta, Carmelo Ortolà “un cert interès per part de l’administració autonòmica perquè aquesta estiga representada.”

Entre els diferents temes que portava l’ordre del dia estava informar sobre “l’estat de dos plantes invasores” que algú va llençar a sèquies del parc i que van proliferar molt ràpidament danyant espècies autòctones, la seua presència a la marjal sembla estabilitzada. Però a més es van aclarir alguns punts confusos al respecte de la presència dels caçadors a la marjal, com explicava el president de la Junta.

Una altra qüestió que es va tractar a instàncies del president del club de caça, Juan Bautista i del regidor de medi ambient de l’ajuntament de Pego, Andreu Dominguis, va ser la restricció a la pesca que fa poc s’ha decretat, ja que aquesta afecta directament a aquelles persones que pesquen al rosari, un pesca que només es pot fer en aigües estancades com és la de les sèquies, totes elles vedades. “La directora general es va comprometre a trobar algun tipus de solució perquè continue la pesca com la del rosari.”, explicava Ortolà.

Per aquests punts i perquè “es va autoritzar a ampliar la zona de cultiu de l’arròs” on actualment es cultiven hortalisses d’estiu, Carmelo Ortolà valorava la reunió com a “prou fructífera perquè es va arribar a certs compromisos per part de l’administració”.

472 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!