La Junta de Personal del Departament de Salut de Dénia demana que la Conselleria recupere la gestió directa

En el termini més breu possible perquè “el model concessional en el Departament de Salut de Dénia s’ha mostrat incompatible amb l’ordenament jurídic del personal estatutari, limitant drets bàsics com els trasllats interns, els trasllats a este departament, l’accés a places de cap i l’accés a vacants en les places estructurals, entre d’altres”.
Les tensions entre professionals i gestors del Departament de Salut de Dénia són conegudes, entre d’altres perquè no són noves i, des què Marina Salut assumira la gestió de l’Hospital comarcal i els centres de salut, els enfrontaments han estat constants. La darrera passa que acaba de dur a terme la Junta de Personal del Departament de Salut de Dénia ha estat remetre una carta a la Conselleria de Sanitat en la que sol•licita que esta recupere la gestió directa del departament en el termini més breu possible.

La Junta de Personal és el màxim òrgan de representació dels treballadors i les treballadores del departament de salut i té com a objectiu principal la defensa dels seus interessos, és per això que expressa a la Conselleria de Sanitat que “el model concessional en el Departament de Salut de Dénia s’ha mostrat incompatible amb l’ordenament jurídic del personal estatutari”.

Entre les incompatibilitats es troba “la limitació del personal estatutari a places de cap” el que, de forma majoritària, “ha creat una estructura jeràrquica que està condicionant decisions de pràctica clínica basades en criteris de rendibilitat i no sols de qualitat assistencial i bona pràctica”, denuncia la Junta de Personal.

Així mateix, posen l’accent en que les diferents condicions de treball del personal laboral i el personal estatutari crea “tensió” i “situacions clarament injustes per ambdós col•lectius”. Açò ha comportat “una dinàmica de treball en la que s’ha instal•lat l’estrès laboral, l’ansietat, la desmotivació dels professionals i la minva de l’autoestima dels propis professionals que se senten impotents davant este model de gestió”, a més de la “fuga de professionals del departament”, explica la Junta de Personal en el seu escrit.

Per tot el que expliquen i, “donada la gravetat de la situació” la Junta de Personal del Departament de Dénia “considera que la Conselleria de Sanitat hauria de posar els mitjans per a dignificar als seus professionals, recuperar l’autoestima dels mateixos, restaurar tots els seus drets estatutaris i, ajudar-los a establir una pràctica clínica on el pacient se situe en el centre de l’activitat sanitària”.

La Junta considera que perquè tot això esdevinga realitat la Conselleria de Sanitat “ha de recuperar la gestió directa del departament en el termini més breu possible”. Així mateix, la Junta de Personal es posa a la disposició de la Conselleria “per a estudiar conjuntament els mecanismes necessaris per a fer de la transició a la gestió directa un procés eficient, participatiu i transparent”.
622 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!